TRAVEL

Διακοπές στην Καλαμάτα: Ασφάλεια, αυθεντικότητα και προσιτή ευζωία

Διακοπές στην Καλαμάτα: Ασφάλεια, αυθεντικότητα και προσιτή ευζωία

Αποτελεί μία από τις πιο όμορφες, παραθαλάσσιες πόλεις της Ελλάδας και όπως όλα δείχνουν, το φετινό, διαφορετικό καλοκαίρι η Καλαμάτα θα έχει την «τιμητική» της.

Με την ασφάλεια να βρίσκεται πλέον σε πρώτο πλάνο και σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις και τις διακοπές μας, η πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας συνιστά δίχως αμφιβολία μία επιλογή που μπορεί να ικανοποιήσει και με το παραπάνω τις ανάγκες μας για ασφάλεια και προσιτή ευζωία.

Σφύζοντας από ζωή, βρίθοντας παραλιών, ιστορικών αξιοθέατων, αυθεντικών γεύσεων και προσφέροντας στους επισκέπτες της την ευκαιρία να απολαύσουν υπέροχες, αυθεντικές γεύσεις με ντόπιες πρώτες ύλες, καλή νυχτερινή ζωή και πλούσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις, η Καλαμάτα ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλές άλλες ελληνικές πόλεις και προορισμούς και συνιστά την ιδανική επιλογή για εκείνους που επιθυμούν να βιώσουν το τέλειο καλοκαίρι. Το γιατί δεν είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε.

Μία «ανάσα» από την Αθήνα με ασφάλεια και άνεση

Η ιστορική και ομολογουμένως εντυπωσιακή πόλη της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου που βρίσκεται στους πρόποδες του Ταΰγετου, απέχει περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα μέσω του νέου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, ο οποίος μπορεί να μας εγγυηθεί πως θα φτάσουμε με ασφάλεια και άνεση στον προορισμό μας. Αυτό σημαίνει πως η Καλαμάτα συνιστά μία εξαιρετική πρόταση διακοπών και καλοκαιρινών αποδράσεων, για όλους εκείνους οι οποίοι επιθυμούν να αποφύγουν φέτος τον συνωστισμό και τους συγχρωτισμούς και να απολαύσουν με περισσότερη ασφάλεια και ξεγνοιασιά τις διακοπές τους. Αυτός είναι ο λόγος που, όπως όλα δείχνουν, πολλοί Έλληνες θα επιλέξουν φέτος να ταξιδέψουν οδικώς μέχρι τον προορισμό των διακοπών τους, αντί να προτιμήσουν ένα κυκλαδίτικο νησί.

Οι ατελείωτες παραλίες και οι αφορμές για αποδράσεις

Η απόσταση από την Αθήνα, βέβαια, δεν αποτελεί τον μοναδικό λόγο που η Καλαμάτα αποτελεί διαχρονικά -και ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι του 2020- έναν προορισμό που ξεχωρίζει και ενδείκνυται για οικογενειακές διακοπές. Με ακτογραμμή τεσσάρων χιλιομέτρων που διαθέτει φανταστικές παραλίες σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης, η Καλαμάτα ξεχωρίζει. Για αυτόν τον λόγο, άλλωστε, πολλοί είναι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης οι οποίοι προτιμούν το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας για τις βουτιές τους, κολυμπώντας και απολαμβάνοντας τον ήλιο και τη θάλασσα στους πρόποδες του Ταϋγέτου, στα βραβευμένα με γαλάζια σημαία νερά και σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια ή τα ξενοδοχεία στα οποία διαμένουν. Βέβαια, και οι παραλίες που βρίσκονται σε περιοχές κοντά στην πόλη, μπορούν να «κερδίσουν» ακόμη και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Αρκεί να αναφέρουμε τη Στούπα, την Καρδαμύλη, την Κορώνη, τη Μεθώνη, τη Φοινικούντα και τη Βοϊδοκοιλια. Στον χάρτη δε με τις εξορμήσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει κάποιος έχοντας ως βάση την Καλαμάτα, περιλαμβάνεται η Λακωνική και η Μεσσηνιακή Μάνη με τα πολλά γραφικά χωριουδάκια, τα φαράγγια, τις βυζαντινές εκκλησίες και τα απάνεμα λιμανάκια.

Μία απολαυστική πρόταση προσιτής ευζωίας

Για εκείνους οι οποίοι επισκέπτονται συχνά την Καλαμάτα, η όμορφη αυτή πόλη της Πελοποννήσου προσφέρει μεταξύ άλλων μία αυθεντική εμπειρία χαλάρωσης και απόλαυσης, που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα και τη διασκέδαση με την ηρεμία. Ακόμη περισσότερο όμως, μπορεί να αποτελέσει για έναν ταξιδιώτη -και φυσικά, για μία οικογένεια- μία απολύτως προσιτή πρόταση ευζωίας, σε ό,τι αφορά στις διακοπές. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Grecotel Filoxenia. Στους πρόποδες του Ταΰγετου, στην ανατολική παραλία της Καλαμάτας, το συγκεκριμένο resort ξεχωρίζει για την υπέροχη, αριστοκρατική του αύρα και δεν αποτελεί τυχαία σημείο αναφοράς στον τομέα της φιλοξενίας στην πόλη.

Πρόκειται για ένα πολυτελές ξενοδοχειακό κατάλυμα, το οποίο υπηρετεί την πιο προσιτή εκδοχή της ευζωίας, προσφέροντας στους επισκέπτες του μοναδικές ανέσεις. Δωμάτια λουσμένα στο φως που «κοιτούν» είτε έναν εξωτικό κήπο με αφρικανικούς φοίνικες, βασιλικούς και ουασιγκτόνιες που «αγκαλιάζουν» αλμυρίκια και ελαιόδεντρα, είτε τον επιβλητικό Ταΰγετο ή την υπέροχη παραλία της Καλαμάτας με τα νερά που στραφταλίζουν κάθε απόγευμα. Το resort ξεχωρίζει όμως και για την κουζίνα του, αφού προσφέρει εκλεκτά γεύματα στους επισκέπτες του, έχοντας πάντα ως βάση ντόπιες συνταγές και ολόφρεσκα υλικά από τα μποστάνια και τις φάρμες της περιοχής. Γεύσεις και συνταγές της τοπικής κουζίνας πάνω στο κύμα, αλλά και στο εστιατόριο ή τις θαλασσινές βεράντες. Όλα αυτά πάντα με σεβασμό στην τήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων και των μέτρων ασφάλειας και υγιεινής. Το ίδιο ισχύει βέβαια και σε ό,τι αφορά στη διαμονή. Αρκεί να αναφέρουμε πως κάθε δωμάτιο συνοδεύεται από την ομπρέλα του στη θάλασσα, ενώ τα πάντα φροντίζονται από απόσταση με ειδικά ωράρια, διαδρομές και μέτρα προστασίας που διασφαλίζουν ότι η απόλαυση των διακοπών δεν θα χαθεί -όπως μπορείτε να ελέγξετε μελετώντας και το πρωτόκολλο λειτουργίας Grecotel Stay Safe.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι το resort μερίμνησε επίσης φέτος ώστε να δημιουργήσει προσφορές διακοπών και πακέτα διαμονής για τους επισκέπτες του, πακέτα τα οποία περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων δωρεάν διανυκτερεύσεις (πληρώνετε έξι νύχτες και μένετε επτά ή οκτώ και μένετε 10), διατροφή και lunchbox για τα παιδιά έως 12 ετών, πρωινό και ημιδιατροφή για όλους καθώς και «πακέτο καλωσορίσματος» που περιέχει ατομικά είδη, αντισηπτικό, προϊόντα καθαρισμού, και φυσικά, καλούδια και αναψυκτικά.

Κάπως έτσι μπορεί ακόμη και το φετινό, διαφορετικό καλοκαίρι να γίνει για εμάς το «τέλειο» και για όλους τους παραπάνω λόγους, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Καλαμάτα αποτελεί και φέτος μία ιδανική επιλογή για άνετες και ασφαλείς διακοπές. Ας απολαύσουμε το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι και όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει με ασφάλεια. Το σίγουρο είναι πως σε περίπου 2,5 ώρες από την Αθήνα, στους πρόποδες του Ταΰγετου, το Grecotel Filoxenia μας περιμένει για να μας αποκαλύψει τα μυστικά της αυθεντικότητας και της προσιτής ευζωίας.

Το Grecotel Filoxenia υποδέχεται τους επισκέπτες του αυτό τον Αύγουστο με ειδικά πακέτα φιλοξενίας, στα οποία περιλαμβάνονται δωρεάν διανυκτερεύσεις, διατροφή και lunchbox για τα παιδιά έως 12 ετών, πρωινό και ημιδιατροφή, ενώ σε όλους προσφέρεται Πακέτο Καλωσορίσματος.

Τα μέλη του Privilege κερδίζουν 5.000 bonus πόντους για όλο τον Αύγουστο.

Τα μοναδικά πακέτα, τις προσφορές, καθώς και το πρωτόκολλο λειτουργίας Grecotel Stay Safe μπορείτε να τα βρείτε στο filoxeniakalamata.com.

Δείτε το video: