Πέντε «παραμυθένια» και απομονωμένα νησιά της Ιταλίας που αξίζει να γνωρίσουμε

Newsbomb

Εάν μας ρωτούσε κάποιος, ποια είναι τα Ιταλικά νησιά που γνωρίζουμε, η Σικελία, η Σαρδηνία και το Κάπρι θα ήταν σίγουρα τα πρώτα ονόματα που θα μας έρχονταν στο μυαλό.

Ωστόσο, η γείτονα χώρα διαθέτει πολλά περισσότερα και πολύ πιο μαγευτικά νησιά από τα τρία που αναφέρθηκαν παραπάνω, τα οποία εξαιτίας της δύσκολης πρόσβασης και των ελλείπει μέσων μεταφοράς, δεν έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν και την ανάλογη επισκεψιμότητα. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια, πως υστερούν σε ομορφιά!

Το νησί Φαβινιάνα, το «εκρηκτικό» Σαλίνα και το κινηματογραφικό Προτσίντα, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα που αποδεικνύουν πως η Ιταλία αποτελεί τον απόλυτο καλοκαιρινό προορισμό, ειδικότερα για όσους αναζητούν μερικές ημέρες γαλήνης και απομόνωσης κατά τη διάρκεια των διακοπών τους. Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα νησιά της Ιταλίας, που αξίζει να συμπεριληφθούν στα ταξίδια που σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε στο μέλλον.

Φαβινιάνα

Η νήσος Φαβιάνα βρίσκεται δυτικά της Σικελίας και είναι το μεγαλύτερο νησί από το σύμπλεγμα των Αιγάδων νήσων (Egadi Islands). Απέχει μόλις μία ώρα από την ακτή της Σικελίας και αν την κοιτάξουμε από ψηλά, το σχήμα της θυμίζει μία πεταλούδα στο χρώμα της άμμου. Διαθέτει μαγευτικούς και μυστικούς κολπίσκους, ενώ οι δύο μεγάλες παραλίες που συγκεντρώνουν και τον μεγαλύτερο αριθμό τουριστών είναι η Cala Rossa και η Cala Azzurra. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να ενοικιάσουν μικρά σκάφη -με ή χωρίς καπετάνιο- για να εξερευνήσουν την ακτογραμμή της και να απολαύσουν ατελείωτο κολύμπι και στιγμές χαλαρώσεις σε κάποια από τις απόκρημνες και απομονωμένες ακτές της.

Μαρέττιμο

Πολύ κοντά στο νησί Φαβιάννα βρίσκεται το Μαρέττιμο, ένα μικροσκοπικό νησί που ανήκει στο ίδιο σύμπλεγμα. Παρότι η πρόσβαση στο νησί είναι δύσκολη και οι τουριστικές υποδομές ελάχιστες, αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι που το καθιστούν έναν επίγειο ρουστίκ «παράδεισο» για κάθε επισκέπτη. Η «καρδιά» του νησιού, δηλαδή η χώρα, διαθέτει μία Κυκλαδίτικη αισθητική με ασβεστωμένα κτήρια που συγκεντρώνονται όλα γύρω από το γραφικό λιμάνι της περιοχής. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της εξερεύνησης και των καταδύσεων, καθώς διαθέτει βραχώδεις ακτές και θαλάσσιες σπηλιές που φιλοξενούν σπάνια είδη υδρόβιων φυτών και ψαριών.

Σαλίνα

Το μικρό ηφαιστειογενές νησί της νότιας Ιταλίας, Σαλίνα, βρίσκεται στο κέντρο του Τυρρηνικού πελάγους, βόρεια της Σικελίας, ανήκει στο σύμπλεγμα των νησιών του Αιόλου και είναι γνωστό για την παραγωγή γλυκού κρασιού και κάπαρης. Στη Σάντα Μαρίνα που είναι το λιμάνι και ο κύριος κόμβος του νησιού, υπάρχει και ένας μικρός οικισμός που θυμίζει πολύ αυτόν του Μαρέττιμο. Διαθέτει μαύρες παραλίες με κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά, γραφικούς κολπίσκους, βραχώδεις ακτές, ενώ από το 2000 συγκαταλέγεται στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, μαζί με τα υπόλοιπα έξι νησιά του Αιόλου, το Λίπαρι, το Βουλκάνο, το Παναρέα, το Στρόμπολι, το Αλικούντι και το Φιλικούντι.

Παντελλερία

Για όσους αναζητούν έναν κοντινό αλλά εξωτικό προορισμό, το νησί Παντελλερία είναι το μέρος που αξίζει τον χρόνο τους. Πρόκειται για μία περιοχή ακατέργαστης παρθένας ομορφιάς, το οποίο γειτονεύει με την ακτής της Τυνησίας. Είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα νησιά της Ιταλίας, ενώ έχει έκταση 83 τ. χλμ. Από μακριά μοιάζει με έναν απομακρυσμένο μαύρο όγκο, εξαιτίας του ηφαιστιογενές εδάφους του, ενώ οι οικισμοί του είναι χτισμένοι από μαύρη πέτρα με θολωτές στέγες και χοντρούς τοίχους, οι οποίοι κρατούν ζεστούς τους κατοίκους τους χειμερινούς μήνες. Οι φυσικές πηγές, τα λουτρά και οι σάουνες, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος τουριστών, καθώς και Ιταλούς celebrities όπως ο σχεδιαστής Giorgio Armani και ο ηθοποιός Luca Zingaretti.

Προτσίντα

Το κοσμοπολίτικο και «πολύχρωμο» νησί Προτσίντα ανήκει στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Φλεγραίων νήσων και βρίσκεται ανοιχτά της Νάπολης. Πολλοί από εμάς ίσως το γνωρίζουμε ήδη, καθώς αρκετές από τις σκηνές της ταινίας «The Talented Mr. Ripley» του 1999 γυρίστηκαν στο λιμάνι Corrivella, το οποίο αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά του νησιού. Παρότι η θορυβώδη κοσμικότητα του νησιού Capri επισκιάζει το… χαμηλών τόνων Προτσίντα, η καρτοποσταλική, Μεσογειακή αρχιτεκτονική του, η απουσία οχημάτων, οι ήσυχοι και επαρχιακοί ρυθμοί του, η απλότητα και η εγκάρδια φιλοξενία των κατοίκων του, καταφέρνουν να κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγουν το νησί σε έναν από τους πιο αξιοπρόσεκτους προορισμούς της γειτονικής Ιταλίας.

Με μία σύντομη αναζήτηση στο διαδίκτυο, μπορείτε να ανακαλύψετε όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για τον τρόπο μετακίνησης προς τα συγκεκριμένα νησιά, καθώς κανένα από αυτά δεν διαθέτει δικό του αεροδρόμιο, ενώ όλα επικοινωνούν μέσω ferry boat με κάποια μεγάλη πόλη της Ιταλίας, συνηθέστερα τη Νάπολη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Θρήνος στην Αμφιλοχία - Πέθανε ο γιος του Αποστολου Σουγκλάκου, Χρήστος

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved