Τέσσερις καταπληκτικές παραλίες για να απολαύσουμε τις βουτιές μας στη Μήλο
TRAVEL

Τέσσερις καταπληκτικές παραλίες για να απολαύσουμε τις βουτιές μας στη Μήλο

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Μήλος, είναι δικαίως ένα από τα πιο όμορφα και ιδιαίτερα νησιά των Κυκλάδων. Αυτό οφείλεται κυρίως στις δημοφιλείς παραλίες της, με τα κρυστάλλινα νερά και τα μαγευτικά τους τοπία.

Ειδικότερα για τους λάτρεις των υποθαλάσσιων εξερευνήσεων και της χαλάρωσης κάτω από τον ήλιο, το συγκεκριμένο κυκλαδονήσι αποτελεί την καλύτερη επιλογή, καθώς ο εκάστοτε επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να βρει γύρω στις 70 παραλίες με λευκόχρυση άμμο, ενώ τα ξεχωριστά χρώματα του βυθού οφείλονται στην ηφαιστειογενή προέλευση του εδάφους. Και μπορεί να είναι ακόμη Μάιος, ωστόσο, με τουρίστες εκτός και εντός Ελλάδας να αναμένεται να κατακλύσουν και φέτος το νησί, στην περίπτωση που θέλετε να επισκεφτείτε τη Μήλο αυτό το καλοκαίρι, καλό είναι να πάρετε μία γεύση από όσα μπορεί να σας προσφέρει και να κάνετε εγκαίρως τις κρατήσεις σας.

Το σίγουρο είναι πως στο όμορφο αυτό νησί οι παραλίες είναι πολλές, ωστόσο, οι ταξιδιώτες είναι σημαντικό να έχουν στο μυαλό τους πως η κατεύθυνση του αέρα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιλογή της σωστής παραλίας. Και επειδή οι παραλίες σε κάθε νησί είναι το «άλφα και το ωμέγα» για την επιλογή μας, εμείς ξεχωρίσαμε τις τέσσερις πιο ιδιαίτερες και δημοφιλείς που υπάρχουν στο νησί της Μήλου.

Σαρακήνικο

Το όνομα της παραλίας προέρχεται από τους Σαρακηνούς πειρατές που τη χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Αναμφισβήτητα είναι μία από τις πιο πολύ φωτογραφισμένες παραλίες της Ελλάδας με σπάνια ομορφιά, χάρη στα λευκά ηφαιστειογενή βράχια που έχουν σχηματιστεί και την ανύπαρκτη βλάστησή της, κάτι που της χαρίζει έναν μαγευτικά απόκοσμο χαρακτήρα.

Κλέφτικο

Το Κλέφτικο θεωρείται από τα καλύτερα σημεία του νησιού, καθώς το τοπίο είναι ξεχωριστό, όπως και τα γαλαζοπράσινα νερά που μας προσκαλούν για μία βουτιά.

Φυροπόταμος

Στο βόρειο τμήμα της Μήλου βρίσκεται ένα μικρό ψαροχώρι με μια όμορφη παραλία, τον Φυροπόταμο, όπου κάποιο σημείο του είναι οργανωμένο, αλλά υπάρχουν και αλμυρίκια για φυσική σκιά.

Τσιγκράδο

Η παραλία Τσιγκράδο βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, ανάμεσα στον Φυρόλακα και τον Γέρακα. Έχει ψιλή άμμο, δεν είναι οργανωμένη και εκεί θα απολαύσουμε κολύμπι σε κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά.

Καλοκαίρι στη Μήλο, λοιπόν, σημαίνει χαλάρωση και κολύμπι σε πανέμορφες θάλασσες. Από το ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα και τη γραφική Πλάκα μέχρι το απόκοσμο τοπίο στο Σαρακήνικο, αυτό το νησί αναμφίβολα θα μας μαγέψει.

Δείτε κι αυτά από το Weekend Edition:

Ακίνητα: Πώς το ενοίκιο έγινε «βάσανο» κάθε μήνα και πώς η αγορά σπιτιού άπιαστο όνειρο

Τα γκράφιτι που είναι κρυμμένα στις μικρές γειτονιές

Το κυνήγι της αθανασίας: Οι σύγχρονοι «αλχημιστές» της Σίλικον Βάλεϊ θέλουν να νικήσουν τον θάνατο

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ