TRAVEL

Τρία παραμυθένια χριστουγεννιάτικα χωριά της Ελλάδας

Ταξιδεύουμε σε 7 υπέροχα χωριά για τις ημέρες των Χριστουγέννων
To Κρίκελλο – Ευρυτανίας.
travel-inspiration.gr

Ταξιδεύουμε σε τρια υπέροχα χωριά για τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Αντίστροφα μετρούν οι μέρες για τις ημέρες των Χριστουγέννων και αρκετοί είναι εκείνοι που αναζητούν τον χειμερινό τους προορισμό. Παρακάτω παρουσιάζονται τρια υπέροχα χωριά ανά την Ελλάδα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το ιδανικό μέρος για αυτές τις τόσο φωτεινές διακοπές του χρόνου.

 1. Κρίκελλο – Ευρυτανίας

  Χτισμένο σε υψόμετρο 1.120 μέτρα, στην ανατολική πλευρά της Καλιακούδας, το Κρίκελλο αποτελεί την πρώτη μας πρόταση για αυτές τις γιορτές. Τα 26 χιλιόμετρα ελατοδάσους που το χωρίζουν από το Καρπενήσι, κατά τους χειμερινούς μήνες είναι ολόλευκα, μιας και η περιοχή είναι από τις πρώτες που ντύνεται με τον λευκό μανδύα του χιονιού, χαρίζοντας τις πιο καθαρές εικόνες της στους επισκέπτες.  ​​​​​​​Η τεράστια πετρόχτιστη πλατεία του χωριού είναι και το μέρος συνάντησης όλων των κατοίκων μα και των επισκεπτών. Στο κέντρο της, η επιβλητική εκκλησία του Αγίου Νικολάου δεσπόζει εκεί από το 1903, ενώ η υπέροχη αυτή εικόνα συμπληρώνεται με τις βρύσες, τους καφενέδες αλλά και τις παραδοσιακές ταβέρνες που λειτουργούν ασταμάτητα όλες τις ημέρες του χρόνου.

 2. Πλάτανος – Ναυπακτίας
  Χτισμένος στις ανατολικές πλαγιές του όρους Αλωνάκι στην Ορεινή Ναυπακτία, σε υψόμετρο μόλις 850 μέτρων, απαντά με σθένος σε όλους εκείνους που αγνοούν την ύπαρξή του. Παίρνει την ονομασία του από τον τεράστιο πλάτανο που υπήρχε στο παρελθόν στη θέση Μεγάλη Βρύση, ενώ βρίσκεται κάτω από ένα υπέροχο πυκνοφυτεμένο από έλατα, κρανιές και κέδρα, δάσος.  Τα πέτρινα στην πλειονότητα σπίτια με τις κεραμιδένιες στέγες του Πλατάνου, η ευρύχωρη πλατεία του, τα μουσεία, οι παραδοσιακές ταβέρνες, τα καφενεία, τα ενοικιαζόμενα σπίτια, τα λιθόστρωτα στενά του και η άπλετη φιλοξενία των ντόπιων, αποτελούν πολλούς από τους λόγους επίσκεψης σε αυτό το σπουδαίο χωριό που μόνον υπέροχες εικόνες έχει να δώσει στον επισκέπτη.

 3. Αθανάσιος Διάκος – Φωκίδας
  Ο Αθανάσιος Διάκος βρίσκεται χτισμένος σε υψόμετρο 1.050 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές των Βαρδουσίων, στην καρδιά της Ρούμελης, και αποτελεί ορμητήριο για πολλές ορεινές μαγευτικές διαδρομές μέσα σε μια «αλπική» εικόνα με τα έλατα να φύονται μέχρι εκεί που φτάνει ανθρώπου μάτι.


  Η μεγάλη πλακόστρωτη πλατεία του, φιλοξενεί όλη τη ζωή του χωριού. Οι ταβέρνες με τα τραπεζάκια και τις καρέκλες μπροστά στον ανδριάντα του ήρωα που εγκαταστάθηκε εκεί από τον Πλαστήρα το 1922 προς τιμήν της επετείου των 100 χρόνων από την Επανάσταση, η εκκλησία της Μεταμόρφωσης του Σωτήρα χτισμένη το 1872, αλλά και τα δύο αιωνόβια πλατάνια της πλατείας, δημιουργούν έναν επίγειο παράδεισο που δύσκολα θα θέλεις να φύγεις από την αγκάλη του.

Σχετικές ειδήσεις

Κικίλιας: Η συνεργασία με ΗΠΑ και Ισραήλ φάνηκε στην τουριστική άνοδο

Μεθώνη: Το αρχαίο κάστρο που βρίσκεται στα ομορφότερα της Μεσογείου

IATA: Οι αεροπορικές εταιρίες θα επιστρέψουν σε κερδοφορία το 2023