Η επιβλητική Ακρόπολη
Η επιβλητική Ακρόπολη
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Η Αθήνα στις 10 πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις για να γιορτάσετε τον Άγιο Βαλεντίνο

Δείτε ποιες είναι οι 10 δημοφιλέστερες ευρωπαϊκές πόλεις και ετοιμάστε βαλίτσες για μια σύντομη ρομαντική απόδραση με τον Βαλεντίνο σας.

ταξίδια έχουν επανέλθει δυναμικά μετά την «παύση» της πανδημίας και άνθρωποι από κάθε γωνιά του πλανήτη επιλέγουν φέτος να ταξιδέψουν προς τους ευρωπαϊκούς προορισμούς με μαζικότερη μορφή. Η Icelandair διεξήγαγε πρόσφατα έρευνα προκειμένου να εντοπίσει τις προτιμήσεις των ταξιδιωτών για την ευρωπαϊκή ήπειρο, αναζητώντας στοιχεία από το διαδίκτυο.

Τελικά, προέκυψε μια λίστα με τις δέκα δημοφιλέστερες ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ των οποίων κατατάσσεται και η Αθήνα.

Οι ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες του σκανδιναβικού αερομεταφορέα συγκέντρωσαν δεδομένα από το Statista, το Instagram, το Twitter και το Reddit από τον Δεκέμβριο του 2022 και ανέλυσαν ποιες πόλεις συζητούνται περισσότερο στα social media και αναζητούνται στο διαδίκτυο.

«Η έρευνά μας δείχνει ότι για παράδειγμα οι Αμερικανοί ταξιδιώτες, ενδιαφέρονται περισσότερο από ποτέ να διασχίσουν τον Ατλαντικό για να επισκεφθούν έναν από τους πολλούς διάσημους προορισμούς της Ευρώπης, να απολαύσουν την πλούσια ιστορία της και να νιώσουν μέρος του πολιτισμού της», δήλωσε σχετικά ο Gísli Brynjólfsson, Διευθυντής Παγκόσμιου Μάρκετινγκ της Icelandair.


Η λίστα, φυσικά, περιέχει εκπλήξεις, αλλά και «παραδοσιακές» τουριστικές υπερδυνάμεις, όπως η Ρώμη και το Λονδίνο, που εξακολουθούν να ενδιαφέρουν τους ταξιδιώτες της άλλης πλευράς του Ατλαντικού.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι από τη δεκάδα λείπει το Παρίσι ή η Βενετία γεγονός που αποδίδεται στο ότι ως προορισμοί είναι τόσο δημοφιλείς (και δη για ρομάντζο) που είναι μια κατηγορία από μόνοι τους, «ξεφεύγοντας» από τη σύγκριση αναζήτησης σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Δείτε ποιες είναι οι 10 δημοφιλέστερες ευρωπαϊκές πόλεις και ετοιμάστε βαλίτσες για μια σύντομη ρομαντική απόδραση με τον Βαλεντίνο σας!

1. Βρυξέλλες, Βέλγιο

Βρυξέλλες, Βέλγιο
Βρυξέλλες, Βέλγιο


Η πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαθέτει αναλλοίωτο τον χαρακτήρα της στο ιστορικό της κέντρο, γύρω από την πλατεία Grand Place. Ο Τεν Τεν, το Manneken Pis, το Atomium, το Bozar, το Βελγικό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων αλλά και το Πλανητάριο της πόλης συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον, ενώ πολύ σημαντική είναι και η δυνατότητα που δίνουν οι Βρυξέλλες για εύκολα ταξίδια σε πολύ μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ευρώπης.

2. Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειοpixabay


Το Λονδίνο είναι παραδοσιακή υπερδύναμη και δίνει όλο και περισσότερες δυνατότητες διασκέδασης και ψυχαγωγίας στους επισκέπτες του. Από τον βασιλικό αέρα του Μπάκιγχαμ, στο Αββαείο του Ουέστμίνστερ, στα αμέτρητα μουσεία, τον Τάμεση και την Tower Bridge, το London Eye, το Hyde Pakr, η βρετανική πρωτεύουσα συγκεντρώνει πάρα πολλούς λόγους για να αναδεικνύεται διαρκώς δημοφιλής τουριστικός προορισμός.

3. Ρώμη, Ιταλία

Ρώμη, Ιταλία
Ρώμη, Ιταλία


Το ίδιο ισχύει και με τη Ρώμη, η χιλιετής ιστορία της οποίας είναι εμφανής σε κάθε σημείο της πόλης. Από το εμβληματικό Κολοσσαίο, μέχρι τα Ισπανικά Σκαλιά και τη Φοντάνα ντι Τρέβι, από το Βατικανό και τους αμέτρητους θησαυρούς των μουσείων του, μέχρι το στάδιο Ολύμπικο και κάθε σύγχρονη γκαλερί τέχνης, η Ρώμη είναι πάντα αξεπέραστη για κάθε επισκέπτη της.

4. Αμβούργο, Γερμανία

Αμβούργο, Γερμανία
Αμβούργο, Γερμανία

Ως μία από τις εκπλήξεις της λίστας αυτής θεωρείται το Αμβούργο, καθώς η γερμανική αυτή πόλη «εκθρονίζει» το Βερολίνο. Κι όμως, το Αμβούργο, το ιστορικό αυτό λιμάνι, διαθέτει μοναδική ατμόσφαιρα που συγκινεί τους επισκέπτες του, καθώς αισθάνονται πως ταξιδεύουν στην ιστορία της.

5. Βιέννη, Αυστρία

Βιέννη, Αυστρία
Βιέννη, Αυστρία


Η αυστριακή πρωτεύουσα δεν μπορεί παρά να κερδίζει και τις εντυπώσεις και τον θαυμασμό των επισκεπτών, που στους δρόμους της Βιέννης βλέπουν ανεκτίμητης αξίας αρχιτεκτονικά δημιουργήματα παλαιότερων εποχών. Δικαίως η αριστοκρατική Βιέννη θεωρείται η πιο μαγευτική πόλη στην Ευρώπη που μας ταξιδεύει στον κόσμο του παραμυθιού, της υψηλής τέχνης και του πολιτισμού.

6. Αθήνα, Ελλάδα

Αθήνα, Ελλάδα
Αθήνα, Ελλάδα


Φυσικά από τη λίστα των προορισμών που θέλουν να επισκεφθούν από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης δεν λείπει η Αθήνα, καθώς η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, το διαχρονικό μνημείο της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, το ιστορικό κέντρο, τα μουσεία, η παραλιακή και φυσικά το γεγονός ότι αποτελεί την «πύλη» για τα ελληνικά νησιά, την κάνουν ακόμα πιο δελεαστική για τους επισκέπτες.

7. Λισαβόνα, Πορτογαλία

Λισαβόνα, Πορτογαλία
Λισαβόνα, ΠορτογαλίαGetty


Η Λισαβόνα, η «Πόλη του Οδυσσέα», η «Πόλη των μεγάλων θαλασσοπόρων και των εξερευνητών», διαθέτει ένα απαράμιλλης ομορφιάς ιστορικό κέντρο με δεκάδες αρχιτεκτονικά δημιουργήματα και μνημεία που προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

8. Σόφια, Βουλγαρία

Σόφια, Βουλγαρία
Σόφια, Βουλγαρία

Η μεγαλύτερη έκπληξη της λίστας είναι η Σόφια, καθώς η βουλγαρική πρωτεύουσα δεν συγκαταλεγόταν μέχρι τώρα στους δημοφιλέστερους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Κι όμως, πρόκειται για μία πολύ όμορφη πρωτεύουσα με σημαντικά μνημεία, ιδίως ορθόδοξες εκκλησίες και παραδοσιακά σημεία με πολύ ενδιαφέρον.

9. Δουβλίνο, Ιρλανδία

Δουβλίνο, Ιρλανδία
Δουβλίνο, Ιρλανδία


Το Δουβλίνο της Ιρλανδίας δεν λείπει από τις προτιμήσεις ταξιδιωτών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού που έχουν ούτως ή άλλως μια ιδιαίτερη σχέση με τη χώρα αυτή. Η ιρλανδική πρωτεύουσα είναι γνωστή για τις παραδοσιακές της παμπ, τα μνημεία και τον χαρακτήρα της.

10. Στοκχόλμη, Σουηδία

Στοκχόλμη, Σουηδία
Στοκχόλμη, Σουηδία


Χτισμένη πάνω σε δεκάδες νησάκια, η σουηδική πρωτεύουσα είναι πάντα θελκτική στους επισκέπτες της. Η Στοκχόλμη διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της Σκανδιναβίας, ενώ το καλοκαίρι, μπορεί να θεωρηθεί έως και θέρετρο διακοπών. Φαίνεται πως οι ταξιδιώτες σιγά-σιγά την ανακαλύπτουν και την συγκαταλέγουν στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το 2023.


Διαβάστε επίσης

Iπτάμενα ταξί και «έξυπνα» αεροδρόμια: Οι 8 mega-τάσεις που αλλάζουν τις αερομεταφορές

Η Κρήτη στους τρεις κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για το 2023

Τουρισμός πόλεων: Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για το 2022

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ