TRAVEL

Κέρκυρα: Πόλος έλξης τουριστών οι Μπενίτσες

Κέρκυρα: Πόλος έλξης τουριστών οι Μπενίτσες

Κέρκυρα: Η Μπενίτσα έχει πολλά περισσότερα, από ψάρια, τα οποία είναι άγνωστα στους περισσότερους.

Η Κέρκυρα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους τουρίστες και συγκεκριμένα το χωριό Μπενίτσες που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Μόλις 15 χλμ. νοτίως της πόλεως της Κέρκυρας, ένα ψαροχώρι έγινε διάσημο την δεκαετία του 1970, με την Ρένα Βλαχοπούλου, που τραγουδούσε το «Κέρκυρα Κέρκυρα».

Η Μπενίτσα έχει πολλά περισσότερα, από ψάρια, τα οποία είναι άγνωστα στους περισσότερους, αναφέρει η Μελίτα Ανδριώτη, αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας Π.Ε. Κέρκυρας. Ένα σημείο τόσο κοντά στην πόλη, από όπου μπορεί ο επισκέπτης να κατευθυνθεί σε κάθε σημείο του νησιού χωρίς να διανύει αποστάσεις. Άλλωστε ήταν το πρώτο τουριστικό θέρετρο της Κέρκυρας και το μέρος από όπου ξεκίνησε ο τουρισμός.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η περιφέρεια βλέπει με αισιοδοξία τις φετινές κρατήσεις να αυξάνονται κατά 8% σε σχέση με πέρυσι. Περίμεναν κάτι καλύτερο, αλλά οι τιμές των πτήσεων εξωτερικού είναι υψηλές και ο καιρός δεν βοήθησε, όπως λέει η κυρία Ανδριώτη. Ωστόσο, οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι η χρονιά θα κλείσει με θετικό πρόσημο και καλύτερα από το παρελθόν.

Οι βρετανοί δείχνουν έντονα το ενδιαφέρον τους για το νησί χωρίς να υπολογίζουν τις αυξήσεις και τον πληθωρισμό. Στον αντίποδα οι Γερμανοί έχουν μειώσει τις αφίξεις και τις κρατήσεις τους.

Πληροφορίες από ΕΡΤ