Η πολύχρωμη Προτσίντα της Ιταλίας
Η πολύχρωμη Προτσίντα της Ιταλίας
TRAVEL

Καλοκαίρι αλά ιταλικά: Τρία γραφικά νησιά για διακοπές στην Ιταλία

Από τη νήσο Έλμπα, στην Ίσκια και την Προτσίντα της Ιταλίας.

Για τους περισσότερους από εμάς, καλοκαίρι σημαίνει χαλάρωση στις πανέμορφες παραλίες των μαγευτικών νησιών της χώρας μας. Ωστόσο, τι γίνεται με εκείνους που θέλουν να συνδυάσουν ένα ταξίδι στο εξωτερικό, με τις καλοκαιρινές τους διακοπές και δη, χωρίς να χρειαστεί να ταξιδέψουν πολύ μακριά;

Σε αυτήν την περίπτωση, η κοντινή Ιταλία μπορεί να αποτελέσει την ιδανική επιλογή. Διότι διαθέτει πολλά πανέμορφα νησιά, στα οποία θα απολαύσουν καλοκαιρινές στιγμές, γνωρίζοντας παράλληλα έναν νέο πολιτισμό.

Μπορεί το Κάπρι, η Σικελία και η Σαρδηνία να είναι τρία από τα πιο γνωστά και δημοφιλή νησιά της Ιταλίας, ωστόσο, δεν είναι τα μόνο που θα σας χαρίσουν ξέγνοιαστες, καλοκαιρινές διακοπές στο εξωτερικό.

Ας δούμε, λοιπόν, τρία νησιά της Ιταλίας που ενδείκνυνται για καλοκαιρινές διακοπές εκτός ελληνικών συνόρων.

«Απόδραση» στη νήσο Έλμπα

Η νήσος Έλμπα
Η νήσος Έλμπα

Αν δεν τη γνωρίζετε, ώρα να την ανακαλύψετε. Η νήσος Έλμπα είναι το μεγαλύτερο νησί του Τοσκανικού αρχιπελάγους και μάλιστα, το τρίτο μεγαλύτερο στην Ιταλία μετά τη Σικελία και τη Σαρδηνία. Είναι, επίσης, γνωστή ως ο τόπος εξορίας του Ναπολέοντα, αφού μετά την αναγκαστική παραίτησή του, εξορίστηκε στο νησί και έμεινε εκεί για περίπου εννέα μήνες.

Με τοπία με μεσογειακή ομορφιά και παραλίες με γαλανά νερά, η νήσος Έλμπα ενδείκνυται για καλοκαιρινές διακοπές, αφού μεταξύ άλλων, αποτελεί έναν φυσιολατρικό και γαστρονομικό προορισμό. Για την ακρίβεια, το νησί φημίζεται για τα εστιατόριά του, αλλά και το κρασί του, ενώ για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας, προσφέρει αρκετές επιλογές δραστηριοτήτων, όπως τη δυνατότητα να κάνουν πεζοπορία ή ποδηλασία.

Η νήσος Έλμπα
Η νήσος Έλμπα

Η μεγαλύτερη πόλη του νησιού είναι το Portoferraio, με το υπέροχο λιμάνι και τα εντυπωσιακά κτήρια.

το Portoferraio
Το Portoferraio

Καλοκαίρι στην ιστορική Ίσκια

Αν θέλετε να απολαύσετε ένα ήρεμο, καλοκαιρινό ταξίδι στο εξωτερικό, η Ίσκια, ένα ηφαιστιογενές νησί στο βόρειο άκρο του Κόλπου της Νάπολης και το όγδοο μεγαλύτερο νησί στην Ιταλία, αξίζει την προσοχή σας. Μάλιστα, πρόκειται για ένα ακόμη ιταλικό νησί, με έντονες ελληνικές επιρροές.

Ίσκια
Ίσκια

Να αναφέρουμε πως σύμφωνα με την ιστορία, στις αρχές του 8ου αιώνα π.Χ. οι Ευβοείς ίδρυσαν στην Ίσκια αποικία με το όνομα Πιθηκούσσες, η οποία στάθηκε η αφορμή για την ίδρυση νέων αποικιών στην περιοχή τα επόμενα χρόνια.

Ίσκια
Ίσκια

Πρωτεύουσα του νησιού είναι η πόλη Ίσκια, εκεί όπου στέκει το εντυπωσιακό, μεσαιωνικό κάστρο Aragonese, ενώ αν επισκεφτείτε το νησί -στο οποίο μπορείτε πολύ εύκολα να φτάσετε από τη Νάπολη- θα απολαύσετε και αρκετές ιδιαίτερες, φυσιολατρικές εμπειρίες, όπως μπάνιο σε θερμές πηγές.

Ίσκια
Ίσκια

Βόλτα στην πολύχρωμη Προτσίντα

Προτσίντα
Προτσίντα

Ποιος είπε ότι η Ιταλία δεν ενδείκνυται για island hopping; Αν ταξιδέψετε στην Ιταλία φέτος και επισκεφτείτε την Ίσκια, μπορείτε να συνδυάσετε το ταξίδι σας με μία εκδρομή στο κοντινό και εντυπωσιακό νησάκι Προτσίντα.

Απέχει μία μόλις ώρα από τη Νάπολη, πρωτεύουσα του νησιού είναι η πόλη Προτσίντα και τα πολύχρωμα σπίτια της θα σας μαγέψουν. Η ελληνική ονομασία του νησιού ήταν «Προχύτη νήσος», σχηματίστηκε από έκρηξη του Βεζούβιου, ενώ σημεία και αξιοθέατα της Προτσίντα έχουν «πρωταγωνιστήσει» σε γνωστές ταινίες, όπως «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» και «Ο ταχυδρόμος».

Προτσίντα
Προτσίντα

Τι άλλο αξίζει να γνωρίζετε για την Προτσίντα; Ότι σε μικρή, πολύ μικρή απόσταση από αυτήν και νοτιοδυτικά του νησιού, βρίσκεται το νησί Βιβάρα που αποτελεί νήσο δορυφόρο της Προτσίντα και ενώνεται με αυτήν με θαλάσσια γέφυρα!

Tο σίγουρο είναι πως μία «απόδραση» στην Έλμπα, την Ίσκια και την Προτσίντα θα σας βοηθήσει να γεμίσετε το «άλμπουμ» των μελλοντικών σας αναμνήσεων με ξεχωριστές, πολύχρωμες εικόνες.

Διαβάστε επίσης

Travel and Leisure: Τα τέσσερα καλύτερα νησιά για ταξίδι του μέλιτος στην Ελλάδα

National Geographic: Τα 25 καλύτερα ελληνικά νησιά για διακοπές το 2023

Η Αθήνα και τέσσερα νησιά στους καλύτερους προορισμούς παγκοσμίως - Τα βραβεία

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ