Λισαβόνα
Φθινοπωρινή βόλτα σε εμβληματικά αξιοθέατα της Ευρώπης
Πηγή: Pixabay
TRAVEL

Τέσσερις ευρωπαϊκές πόλεις που αξίζει να τις γυρίσεις με τα πόδια

Ισπανία, Ιταλία ή Δανία για μίνι φθινοπωρινές διακοπές

Είναι βέβαιο πως δεν υπάρχει μόνο μία «ιδανική περίοδος» για να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό, αφού εκείνο που έχει σημασία είναι η διάθεση των ανθρώπων για ταξίδια και… νέες περιπέτειες. Ωστόσο, όσο ο καιρός το επιτρέπει και οι ηλιόλουστες ημέρες συνεχίζονται, η αλήθεια είναι πως η ανάγκη μας να ξεκλέψουμε λίγες ακόμα μέρες μακριά από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και να κάνουμε ένα «διάλειμμα» από τη ρουτίνα είναι πιο έντονη από ποτέ.

Οι δύο πρώτοι μήνες του φθινοπώρου είναι ό,τι πρέπει για σύντομα ταξίδια, ώστε να γνωρίσουμε ή να απολαύσουμε διάφορα μέρη στο εξωτερικό πιο χαλαρά, με πολύ περπάτημα, χωρίς πολλή ζέστη και πλήθη τουριστών να μετατρέπουν την αναμονή για τα αξιοθέατα σε «βασανιστήριο». Τρεις δημοφιλέστατες ευρωπαϊκές πόλεις και ένας, σχετικά άγνωστος προορισμός μάς περιμένουν για ατελείωτες βόλτες.

#1 Ταξίδι στην όμορφη Βαρκελώνη

Τα περίφημα πολύχρωμα μωσαϊκά
Τα περίφημα πολύχρωμα μωσαϊκάUnsplash

Μία ευρωπαϊκή πόλη γεμάτη ιστορία, αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον και μοναδικές γεύσεις. Η Βαρκελώνη αποτελεί αγαπημένο και δημοφιλή προορισμό. Μάλιστα, όσο ο καιρός είναι καλός, μπορούμε ακόμα και να απολαύσουμε το μπάνιο στις παραλίες της. Εμείς το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να οργανώσουμε τη διαμονή μας εκεί, να πιούμε sangria al fresco και να δοκιμάσουμε λαχταριστά tapas σε κάποιο από τα φημισμένα εστιατόρια της πόλης. Τα αξιοθέατα της πόλης, που έχει «υπογράψει» αρχιτεκτονικά ο Γκαουντί θα μας συνεπάρουν, ενώ η κεντρική αγορά και η πολύβουη Ράμπλα, ο πεζόδρομος που συνδέει την πλατεία της Καταλονίας με το Άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου, στη θάλασσα είναι «άχαστη» εμπειρία.

#2 Διακοπές στη Βενετία των Στεναγµών

H Βενετία αποτελεί από μόνη της σκηνικό ταινίας
H Βενετία αποτελεί από μόνη της σκηνικό ταινίαςMassimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images

Palazzo Ducale, Πύργος του Ρολογιού, Canal Grande, Basilica di San Marco, Γέφυρα των Στεναγµών, Ponte di Rialto. η γοητευτική Βενετία, σίγουρα, μας προσφέρει εντυπωσιακά αξιοθέατα και μοναδικές εμπειρίες σε ένα ανεπανάληπτο «σκηνικό». Χτισμένη πάνω σε εκατοντάδες νησίδες, που ενώνονται με 400 γέφυρες, η Βενετία είναι μία πόλη ξεχωριστή που δύσκολα θα συναντήσουμε όμοια της. Η Βασίλισσα της Αδριατικής, όπως αναφέρεται, η Βενετία αποτέλεσε ένα σημαντικό εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο ανά τους αιώνες και σίγουρα αξίζει να την επισκεφτούμε, φέτος το φθινόπωρο.

#3 Λισαβόνα ιδανική για περπάτημα

Λισαβόνα
Η πολύχρωμη ΛισαβόναPixabay

Είναι μια καλή εποχή για να γνωρίσουμε την πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μάλιστα περπατώντας, αρκεί να έχουμε μαζί μας άνετα παπούτσια. Το ιστορικό κέντρο της Λισαβόνας έχει χτιστεί πάνω σε επτά λόφους, κατά μήκος του ποταμού Τάγου. Το εμπορικό της τμήμα είναι η Μπάισα, η Κάτω Πόλη και βρίσκεται μεταξύ του της Αλφάμα και της Μπάιρου Άλτου και Εστρέλα, της Άνω Πόλη. Τα στενά, ανηφορικά και ελικοειδή δρομάκια, τα πανέμορφα κτήρια, τα μουσεία, οι εκκλησίες και όλα τα αξιοθέατα της πόλης μπορούν να μαγέψουν και τον πιο δύσκολο επισκέπτη, που θα θελήσει σίγουρα να γυρίσει και να την ξαναδεί.

#3+1 Απόδραση στο «γνωστό - άγνωστο» Ώρχους της Δανίας

«Endless Bridge», για ατελείωτο περπάτημα
«Endless Bridge», για ατελείωτο περπάτημαJörg Carstensen/picture alliance via Getty Images

Αυτόν φθινόπωρο, έφτασε η ώρα της δεύτερης πόλης της Δανίας να βγει από τη σκιά της Κοπεγχάγης. Η πόλη με τα κανάλια, το Ώρχους, έχει πολλά χαρακτηριστικά που έλκουν μια μεγάλη κατηγορία τουριστών: Είναι ασφαλής, δεν έχει πολυκοσμία και συνεννοείσαι πολύ εύκολα αν μιλάς Αγγλικά. Το Ώρχους έχει γίνει επίσης προορισμός για τους λάτρεις του φαγητού, μιας και ο «οδηγός» της Michelin άρχισε να βαθμολογεί τα εστιατόρια της πόλης την περασμένη χρονιά και αρκετά από αυτά, συμπεριλαμβανομένου του Frederikshoj του Wassim Hallal, έλαβαν αστέρια.

Διαβάστε επίσης

Ισπανία: 5 «άχαστα» μέρη για να τη γνωρίσεις πραγματικά

Από την «Ιερουσαλήμ του βορρά» στο μεσαιωνικό Ταλίν: Oι 5 πιο άγνωστες πρωτεύουσες της Ευρώπης

Από την άγνωστη Βουλγαρία έως το Κάστρο του Κόμη Δράκουλα: Ένα road trip σαν παραμύθι

Πέντε ευρωπαϊκές πόλεις για διακοπές τον Σεπτέμβριο

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ