βαλίτσα
Φύση, περιπέτεια, πολιτισμός και καλό φαγητό: Ό,τι αναζητά ένας ταξιδιώτης
Πηγή: Unsplash
TRAVEL

Οι 5 καλύτεροι προορισμοί για το 2024 σύμφωνα με το National Geographic

Ένα ταξίδι είναι ίσως το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας διότι σας βοηθά να προσδιορίσετε από την αρχή τις επιθυμίες σας και να δείτε τα πράγματα πιο καθαρά από άλλη οπτική γωνία. Είναι όλα όσα χρειάζεστε για τη νέα χρονιά, για αυτό μην χάνετε άλλο χρόνο, ήρθε η ώρα να επιλέξετε τους προορισμούς σας για το 2024.

Ενόψει της νέας χρονιάς, το National Geographic παρουσιάζει μερικούς από τους καλύτερους προορισμούς για το 2024. Οι προτάσεις του έχουν να κάνουν με κάθε τύπο ταξιδιώτη: Φύση, περιπέτεια, πολιτισμός και καλό φαγητό. Αν, λοιπόν, ήδη έχετε αρχίσει να σκέφτεστε τα πιθανά ταξίδια που θέλετε να κάνετε τη νέα χρονιά, εμείς ξεχωρίσαμε μερικούς από τους πιο ξεχωριστούς προορισμούς της λίστας του National Geographic για να σας βοηθήσουμε.

#1 Αλβανικές Άλπεις: Το ανερχόμενο αστέρι της Ευρώπης

Οι ταξιδιώτες που αναζητούν κάτι διαφορετικό για την επόμενη εξόρμηση τους στην Ευρώπη στρέφονται όλο και περισσότερο προς την Αλβανία.

albania
Βουνά, λιβάδια, βοσκοτόπια και λίμνες μέσα σε καταπράσινα τοπία που σας καλούν να τα εξερευνήσετεpixabay

Αν αγαπάτε τη φύση, θα λατρέψετε τις Αλβανικές Άλπεις, κρυμμένες στα βόρεια, που αποτελούν παράδεισο για φυσιολάτρες και πεζοπόρους. Οι κοιλάδες αυτών των πανύψηλων βουνών είναι γεμάτες με λιβάδια, βοσκοτόπια και λίμνες μέσα σε καταπράσινα τοπία, ενώ γραφικά, παραδοσιακά χωριά, όπως το Dragodi και το Program, βρίσκονται μέσα σε ένα πυκνό δάσος από έλατα και πολλές βατομουριές. Η πιο γνωστή και κεντρική πόλη στα βόρεια της Αλβανίας, που θα αποτελέσει την πύλη για τις Αλβανικές Άλπεις και είναι η Shkoder, από όπου μπορείτε να ξεκινήσετε και την εξερεύνησή σας.

#2 Saimaa: Το κρυμμένο μυστικό της Φινλανδίας

Η λίμνη Saimaa αποτελείται από ένα καταπράσινο και παράλληλα τόσο μπλε κομμάτι γης χωρισμένο σε μικρότερες λίμνες, ποτάμια και κανάλια, που μπορεί να σας προσελκύσει χάρη στον καθαρό αέρα, την ηρεμία αλλά και το φαγητό. Μάλιστα, το 2024 πρόκειται να γίνει Ευρωπαϊκή Περιφέρεια Γαστρονομίας.

Saimaa
H λίμνη Saimaa, το κρυμμένο μυστικό της Φινλανδίαςpixabay

Από το Ελσίνκι έχετε τη δυνατότητα να πάρετε ένα τρένο που θα σας οδηγήσει σε μία από τις μεγαλύτερες παραλίμνιες πόλεις της περιοχής σε μόλις δύο ώρες, στη Lappeenranta. Μία όμορφη πόλη που αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας αφού είναι μικρή και χωρίζεται στην οχυρωμένη παλιά πόλη, στο λιμάνι και στη νέα πόλη, όπου βρίσκεται ο σταθμός που θα φτάσετε.

#3 Πομπηία: Το υπαίθριο μουσείο της Ιταλίας

Για εσάς που θέλετε να γνωρίσετε την αρχαία Ιταλία, η Πομπηία, ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO είναι ένας ιδανικός προορισμός. Βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το τρένο από τη Ρώμη και πρόκειται για ένα υπαίθριο μουσείο, με την αρχαιολογική έρευνα να φέρνει ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις για τη ζωή, πριν την έκρηξη του ηφαιστείου.

Πομπηία: Το υπαίθριο μουσείο της Ιταλίας
Πομπηία: Το υπαίθριο μουσείο της Ιταλίαςpixabay

Στο ιστορικό αυτό μέρος της Ιταλίας μπορείτε να εξερευνήσετε τα αρχαία ερείπια της πόλης που καταστράφηκε από την έκρηξη του Βεζούβιου πριν από 2.000 χρόνια και να δείτε αντικείμενα, έργα τέχνης, κτήρια αλλά ακόμα και ανθρώπους, οι οποίοι πάγωσαν στον χρόνο, μένοντας εκεί κάτω από τη λάβα του ηφαιστείου.

#4 Βαλέτα: η πόλη της Μάλτας που μαγεύει τους κινηματογραφιστές

Η περιοχή του Μεγάλου Λιμανιού της Βαλέτας αποτέλεσε σκηνικό για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ «Ναπολέων» και μόνο τυχαίο δεν ήταν, αφού η Βαλέτα, ως ένα μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, μαγεύει κάθε παραγωγό.

Βαλέτα
H Βαλέτα αποτέλεσε σκηνικό για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Ρίντλεϊ Σκοτ «Ναπολέων»unsplash

Η πόλη χτίστηκε από το τάγμα των Ιωαννιτών ιπποτών της Ιερουσαλήμ και είναι κυρίως μπαρόκ αρχιτεκτονικού ρυθμού, με στοιχεία αναγεννησιακού, νεοκλασικού και σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Προσθέστε τον ζεστό καιρό που επικρατεί όλο τον χρόνο και έχετε έναν ιδανικό προορισμό για να βάλετε στη λίστα με τα επόμενα ταξίδια σας.

#5 Tartu: Η πολιτιστική καρδιά της Εθονίας

Το Tartu είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Εσθονίας, μετά από το Ταλίν, και θεωρείται ως το πνευματικό κέντρο της χώρας, κυρίως επειδή φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο του Tartu. Η παλιά Λουθηρανική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, το δημαρχείο του 18ου αιώνα, τα ερείπια του καθεδρικού ναού του 13ου αιώνα, οι βοτανικοί κήποι, ο κεντρικός εμπορικός δρόμος και η πλατεία Barclay είναι μόνο μερικοί λόγοι που θα σας κάνει να το επισκεφτείτε.

Tartu Εσθονία
Η «Πόλη της Λογοτεχνίας» της UNESCO έχει επιλεγεί ως μία από τις τρεις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2024pixabay

Μάλιστα, η «Πόλη της Λογοτεχνίας» της UNESCO έχει επιλεγεί ως μία από τις τρεις Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2024 και οι εκδηλώσεις της χρονιάς πρόκειται να περιλαμβάνουν από κλασικές συναυλίες και προβολές ταινιών έως εντυπωσιακές υπαίθριες εγκαταστάσεις τέχνης.

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα αναδεικνύεται στη Νορβηγία ως ο καλύτερος τουριστικός προορισμός για το 2024

Γλυπτά από πάγο, σόου και σταρ του σινεμά: 5 φεστιβάλ που αξίζει να πας μια φορά στη ζωή σου

Οι 5 κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις του 2024: Αστροτουρισμός και ανταλλαγή σπιτιών

Δείτε όλο το Weekend Edition εδώ