TRAVEL

Θηλιά: Το άγνωστο παραδεισένιο νησάκι με την εύκολη πρόσβαση

Θηλιά: Το άγνωστο παραδεισένιο νησάκι με την εύκολη πρόσβαση
travel-inspiration.gr

Εκεί που η ηρεμία συναντά το πράσινο και ο ήλιος το ατελείωτο γαλάζιο του Ιονίου, βρίσκεται ένα μικροσκοπικό νησί που μοιάζει με παράδεισο.

Φέρει την ιδιαίτερη ονομασία Θηλιά και ανήκει στον νομό Λευκάδας, και πιο συγκεκριμένα στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Τηλεβοΐδων νήσων.

Με αφετηρία τη Λευκάδα, και με μια μεγάλη γκάμα ενοικιαζόμενων σκαφών, όλη η περιοχή πλημμυρίζει λογιών λογιών σκάφη, οπότε η πανέμορφη Θηλιά δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί αυτού. Αν και ακατοίκητη λοιπόν, τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, πολλά είναι τα πλεούμενα που την επιλέγουν για μια βουτιά στην πανέμορφη καταγάλανη, αμμουδερή παραλία της.

Απέχει μόλις 350 μέτρα δυτικά του Μεγανησίου, ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στον Σκορπιό του Αριστοτέλη Ωνάση και στην Μαδουρή του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη. Είναι καταπράσινη και στον ένα και μοναδικό κόλπο της μπορεί κανείς να αράξει και να ευχαριστηθεί στο έπακρον πανέμορφες καλοκαιρινές στιγμές στα γαλήνια νερά του Ιονίου.

Γιατί τελικά, ο παράδεισος δεν είναι κάτι το φανταστικό, ενώ μπορεί καθένας να τον ανακαλύψει εκεί που δεν το περιμένει…

Πηγή: travel-inspiration.gr