TRAVEL

Εμείς φεύγουμε διακοπές, τα… κατοικίδια μένουν

Εμείς φεύγουμε διακοπές, τα… κατοικίδια μένουν

Έτοιμοι για διακοπές; Έχετε οργανώσει τα πάντα; Με τον σκύλο τι θα κάνετε τελικά; Η γάτα μπορεί να μείνει μόνη στο σπίτι; Πού θα αφήσετε το καναρίνι και τα ψαράκια σας; Σας βρήκαμε τις απαντήσεις για να αναχωρήσετε ξέγνοιαστοι!

Γάτα

Αν έχετε γάτα μπορείτε να την αφήσετε σπίτι για λίγες μέρες. Φυσικά, όχι χωρίς επιτήρηση, αν στην επιστροφή σας δεν θέλετε να συναντήσετε ένα χώρο που θα θυμίζει... πεδίο μάχης. Ακόμα και αν το γατάκι σας είναι ήσυχο, η απουσία σας μπορεί να του προξενήσει άγχος και στην επιστροφή να βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων, όπως σκισμένες κουρτίνες και καναπέδες. Φυσικά αυτό προϋποθέτει ότι έχετε κάποιον καλό φίλο ή συγγενή που μπορεί να αναλάβει τη φροντίδα του. Άλλωστε, το μόνο που θα χρειαστεί είναι να αλλάζει την άμμο, να το εφοδιάσει με νερό και φαγητό και να του κρατάει συντροφιά. Αν, ωστόσο, λείψετε για πολλές μέρες, καλό θα ήταν να μην το αφήσετε μόνο, αλλά να ζητήσετε από κάποιον να το φιλοξενήσει στο χώρο του. Μην ξεχάσετε να του αφήσετε το τηλέφωνο του κτηνιάτρου σας σε περίπτωση που το χρειαστεί.

Μια ακόμη λύση, τα ξενοδοχεία για μικρά ζώα. Συνήθως, οι γάτες φυλάσσονται σε ένα χώρο απομακρυσμένο από τους σκύλους, ώστε να μην ενοχλούνται από τα γαυγίσματά τους. Τα κλουβιά τους είναι διώροφα και διαθέτουν κορμό αναρρίχησης, σκάφη με άμμο, βαμβακερή ξαπλώστρα, ονυχοδρόμειο και παιχνίδια. Η γάτα σας θα έχει το προσωπικό της «διαμέρισμα», σε ένα κλιματιζόμενο περιβάλλον με μουσική ενώ θα μπορεί να βγει και στον εξωτερικό χώρο αρκετές φορές την ημέρα. Μην ανησυχείτε για τίποτα!

Σκύλος

Αν έχετε σκύλο τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα... Φυσικά, δεν μπορείτε να τον αφήσετε μόνο στο σπίτι ούτε για μια ημέρα, καθώς από τη φύση του χρειάζεται συντροφιά. Η ψυχολογία του θα επηρεαστεί πολύ, μετά την αναχώρησή σας για αυτό καλό θα ήταν να τον αφήσετε για λίγες μέρες σε κάποιον φίλο ή συγγενή, τον οποίο ήδη γνωρίζει. Φροντίστε ο οικοδεσπότης που θα επιλέξετε να μην έχει άλλα κατοικίδια ενώ σε αντίθετη περίπτωση, ελέγξετε ότι τα πάει καλά μαζί τους.

Εναλλακτικά, βρείτε έναν καλό ξενώνα. Δώστε μεγάλη προσοχή στην επιλογή του χώρου. Κάντε μια καλή έρευνα και καταλήξτε σε ένα μέρος που πληροί τις προδιαγραφές. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να επισκεφτείτε τον ξενώνα, να γνωρίσετε τους ανθρώπους που θα τον φροντίζουν και να συζητήσετε μαζί τους. Δείτε τον χώρο που θα μείνει, ελέγξτε αν υπάρχει κλιματισμός, προσέξτε τις διαστάσεις του κλουβιού του και την καθαριότητα. Επιβεβαιώστε ότι το δωμάτιό του είναι εξοπλισμένο με μαξιλάρια, μπολ για φαγητό, νερό και παιχνίδια, επιβεβαιώστε αν η διατροφή περιλαμβάνει ξηρά τροφή ή κονσέρβες και σιγουρευτείτε ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Στη συνέχεια, κάντε μια βόλτα στο προαύλιο, ελέγξτε τις συνθήκες που επικρατούν εκεί, παρατηρήστε τη συμπεριφορά των εκπαιδευτών και ρωτήστε τους πόσες φορές τη μέρα «προαυλίζονται» τα σκυλάκια. Θα αισθανθείτε πιο ασφαλείς όταν σας κάνουν και εκείνοι ερωτήσεις σχετικά με την υγεία του και ότι χρειάζονται το βιβλιάριό του. Φυσικά, το μέρος που θα επιλέξετε, εκτός από άνετους χώρους, πρέπει να προσφέρει ιατρική φροντίδα και περίθαλψη.

Για μικρότερα ζώα

Αν έχετε καναρίνια, εξωτικά πουλιά, χελωνάκια ή ερπετά, ίσως πρέπει να ψάξετε λίγο περισσότερο και να καταλήξετε σε έναν χώρο που θα τους προσφέρει ηρεμία και ασφάλεια. Αν έχετε κάποιο σπάνιο εξωτικό είδος, επιβεβαιώστε ότι υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός και ότι το περιβάλλον είναι προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες του. Επιβεβαιώστε ότι ο χώρος φιλοξενίας είναι ευάερος, ευήλιος με παράθυρα ασφαλείας. Για μια ακόμη φορά, δώστε έμφαση στην υγιεινή και την ασφάλεια και ελέγξτε αν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

Σε κάθε περίπτωση φροντίστε να κάνετε την κράτησή σας εγκαίρως! Για να γίνει δεκτή, θα πρέπει να έχετε ενημερώσει πρόσφατα το βιβλιάριο εμβολιασμού του κατοικίδιού σας. Αν δεν νιώθετε σίγουροι για την επιλογή σας, μπορείτε να το αφήσετε δυο - τρεις μέρες δοκιμαστικά πριν αναχωρήσετε για να επιβεβαιώσετε πως είναι εντάξει.

Οι τετράποδοι φίλοι μας πρέπει να κάνουν κι εκείνοι τις διακοπές τους! Φροντίστε για το καλύτερο γιατί τίποτα δεν αξίζει όσο μια φουντωτή ουρά που κουνιέται από ευχαρίστηση!