TRAVEL

Travel: Ο απόλυτος οδηγός για να «επιβιώσεις» στο αεροδρόμιο

Travel: Ο απόλυτος οδηγός για να «επιβιώσεις» στο αεροδρόμιο
Έτοιμοι προς αναχώρηση!
pixabay

Πετάς; Ο απόλυτος οδηγός αεροδρομίου, για να μην τα.. χάσεις την τελευταία στιγμή!

Κάναμε την κράτηση μας, μετρήσαμε τις μέρες, τις ώρες, τα λεπτά… και η μέρα του ταξιδιού κατέφθασε!

Από εδώ και πέρα φανταζόμαστε μόνο τον προορισμό μας και μόνο ένα βήμα μας χωρίζει από αυτόν… το αεροδρόμιο! Και είναι καθοριστικό για την έναρξη και την πορεία του ταξιδιού μας.

Εδώ λοιπόν θα δούμε κάποια tips που θα κάνουν την εμπειρία σας στο αεροδρόμιο ανώδυνη και -γιατί όχι;- ευχάριστη!

  • Δεν ξεχνάμε να ενημερωθούμε για την ακριβή τοποθεσία του αεροδρομίου και όλους τους τρόπους πρόσβασης σε αυτό.
  • Φροντίστε να έχετε εκτυπώσει το εισιτήριο σας. Κι αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε το mobile check-in για το ταξίδι σας φροντίστε να έχετε αποθηκεύσει το αρχείο του εισιτηρίου σας.
  • Έχουμε τσεκάρει τις επιτρεπόμενες διαστάσεις και το επιτρεπόμενο βάρος για την χειραποσκευή και τη βαλίτσα μας.
  • Προσοχή στο ντύσιμο! Μην βάλετε πάνω σας χίλια δύο πράγματα, θα ταλαιπωρηθείτε. Φορέστε κάτι ζεστό αλλά άνετο, ειδικά αν έχετε μπροστά σας πολλές ώρες αναμονής.
  • Πάρτε μαζί σας ένα καλό βιβλίο ή το laptop σας. Οι ώρες αναμονής θα περάσουν πολύ πιο ευχάριστα.
  • Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί φορτιστή. Αν χρειαστείτε να φορτίσετε το κινητό σας σίγουρα θα βρείτε κάποιο σημείο στους χώρους του αεροδρομίου.
  • Πολλές φορές κατά την διάρκεια της αναμονής μας ανοίγει η όρεξη. «Τσιμπήστε» κάτι, φροντίστε να είναι κάτι ελαφρύ. Μειώνεται έτσι ο κίνδυνος δυσάρεστων εκπλήξεων στο αεροδρόμιο ή το αεροπλάνο και το ταξίδι σας θα είναι πιο ευχάριστο.
  • Αποφύγετε τις ουρές που έχουν μικρά παιδιά. Διαλέξτε καλύτερα αυτή με τις… γραβάτες! Οι business travelers είναι εγγυημένα οι ταχύτεροι!
  • Προσοχή στα duty free! Πολλά μαγαζιά, φώτα, χρώματα, σοκολατάκια εδώ, αρώματα από εκεί! Περνώντας στα duty free περνάτε σε ένα παράλληλο σύμπαν, όπου ο χρόνος κυλάει με διαφορετική ταχύτητα. Τι πιο εύκολο από το να ξεχαστείτε και να χάσετε την πτήση σας. Ένα ξυπνητήρι θα σας επαναφέρει στην πραγματικότητα.
  • Αποφύγετε το αλκοόλ, καθώς εκτός ότι σας αφυδατώνει μπορεί να γίνει και κακός… σύμβουλος αν το παρακάνετε. Ένα μπουκάλι νερό είναι ένας απαραίτητος σύντροφος στο ταξίδι σας.
  • Μην ξεχάσετε να βάλατε κάποιο διακριτικό στη βαλίτσα σας! Για να αποφύγετε την επιπλέον ταλαιπωρία, φροντίστε η βαλίτσα σας να ξεχωρίζει με μία κορδέλα ή κάποια ειδική φωσφοριζέ ταινία για να την εντοπίσετε αμέσως και να φύγετε από το αεροδρόμιο όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Το super tip! Έχετε μάτια και στην πλάτη! Όποτε σηκώνεστε και φεύγετε από ένα χώρο, το κάθισμα του αεροπλάνου, την καφετέρια, το μπαρ ή την πύλη, κοιτάτε πάντα πίσω σας, σε περίπτωση που ξεχάσατε ή έπεσε από την τσέπη σας κάτι πολύτιμο – όπως τα εισιτήριά σας! Σε κανέναν δεν αρέσουν οι δυσάρεστες εκπλήξεις τελευταία στιγμή…..

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις