TRAVEL

Οι 4 πιο ρομαντικοί προορισμοί για αθεράπευτα ερωτευμένους στην κεντρική Ευρώπη (pics)

Οι 4 πιο ρομαντικοί προορισμοί για αθεράπευτα ερωτευμένους στην κεντρική Ευρώπη (pics)
Αυτές είναι τέσσερις μικρές ρομαντικές πόλεις στην κεντρική Ευρώπη
pixabay

Με τα μαγευτικά τοπία, τις δραματικές βουνοκορφές και τις εκπληκτικές ακτογραμμές, η κεντρική Ευρώπη διαθέτει αρκετούς προορισμούς, ιδανικούς για όσους επιθυμούν να κάνουν ρομαντικές διακοπές ή να ζήσουν μια περιπέτεια.

Αυτές είναι τέσσερις μικρές ρομαντικές πόλεις στην κεντρική Ευρώπη:

Cesky Krumlov, Τσεχία

Αυτή η γραφική πόλη βρίσκεται στα βόρεια της χώρας και αξίζει να την επισκεφτεί όποιος ταξιδεύει στην Τσεχία.

Με το εντυπωσιακό ομώνυμο κάστρο να κυριαρχεί πάνω από τις κόκκινες σκεπές, αυτό το μεσαιωνικό διαμάντι διαθέτει μια εκπληκτική Παλιά Πόλη με κτήρια αναγεννησιακής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής.

Το μουσείο Τεχνών Egon Schiele, αφιερωμένο στον Αυστριακό ζωγράφο ο οποίος έμεινε κάποτε στην πόλη, είναι επίσης ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα.

Sopot, Πολωνία

Κατά μήκος των ακτών της Βαλτικής στην Πολωνία υπάρχει πληθώρα καταπράσινων παραθαλάσσιων πόλεων, με το Sopot να είναι ένα από τα ομορφότερα. Διατηρώντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου, αυτή η μικρή πόλη στην Ανατολική Πομερανία αποτελεί επίνειο για όσους αναζητούν ρομαντικές διακοπές δίπλα στη θάλασσα.

Υπάρχουν κτήρια Art Nouveau, καθώς και το περίφημο Crooked House (ή Krzywy Domek), το οποίο έχει ένα νυχτερινό κλαμπ στην οροφή του. Ακριβώς δίπλα βρίσκεται το Orłowo, με την μεγαλύτερη ξύλινη προβλήτα στην Ευρώπη, που αξίζει για μία μονοήμερη εκδρομή.

Szentendre, Ουγγαρία

Με πολυάριθμες πινακοθήκες και εργαστήρια, το Szentendre, είναι ένα από τα πιο ρομαντικά μέρη της Ουγγαρίας.

Αυτή η μικρή πόλη δίπλα στον Δούναβη, αποτελεί ιδανικό προορισμό τόσο για ξεκούραση, όσο και έμπνευση. Με τους πολύχρωμους δρόμους, πληθώρα μουσείων, υπάρχουν διάφορες δραστηριότητες ου μπορείς να κάνεις. Το ποτάμι προσφέρεται για βόλτες με καραβάκι. Για όσους προτιμούν το τρένο, μπορούν να κάνουν μια εκδρομή μέχρι το Esztergom, την πρώην μεσαιωνική πρωτεύουσα της Ουγγαρίας με τον καθεδρικό ναό Basilica, τον μεγαλύτερο της χώρας.

Trencín, Σλοβακία

Αυτή η όμορφη πόλη της Σλοβακίας διαθέτει ένα τεράστιο φρούριο και είναι ιδανική για τους λάτρεις της ιστορίας.

Το κάστρο Trenčín, είναι ένα κτήριο εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής που σου κόβει την ανάσα.

Η Παλιά Πόλη είναι εξίσου συναρπαστική, με την γοητευτική κεντρική πλατεία και τα στενά δρομάκια που οδηγούν στο κάστρο.

Εκεί βρίσκεται και το μοναδικό ξενοδοχείο Elizabeth, σε ένα κομψό κτήριο Art Nouveau, με μία ρωμαϊκή επιγραφή 2000 ετών στον τοίχο του.

Σχετικές ειδήσεις