TRAVEL

Blue Star Ferries: Οι ακτοπλοϊκές γραμμές που ενώνουν τη νησιωτική Ελλάδα

Blue Star Ferries: Οι ακτοπλοϊκές γραμμές που ενώνουν τη νησιωτική Ελλάδα

Είναι γεγονός ότι οι καλοκαιρινές διακοπές είναι συνυφασμένες με το απέραντο γαλάζιο και τους δεκάδες ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς στους οποίους μας ταξιδεύουν με άνεση και ασφάλεια τα πλοία της Blue Star Ferries.

Έχοντας συμβάλλει στην αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της χώρας, εκατομμύρια τουρίστες μπορούν να επισκεφθούν σήμερα με άνεση και ευκολία, τόσο τα αγαπημένα Δωδεκάνησα και τις ξακουστές Κυκλάδες, όσο και τα πανέμορφα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και την ονειρική Κρήτη.

Με καθημερινές αναχωρήσεις από το λιμάνι του Πειραιά σε κάποιο από τα 30 υπερσύγχρονα πλοία της εταιρείας, οι επιβάτες απολαμβάνουν την έναρξη των θερινών τους διακοπών σε άνετους χώρους, εξαιρετικής αισθητικής και με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, που κάνουν τη διάρκεια της εν πλω παραμονής, μοναδική. Αυτό γιατί με οποιοδήποτε πλοίο της Blue Star Ferries και αν ταξιδέψουν, δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης στα μπαρ των ανοιχτών και των κλειστών καταστρωμάτων για την κατανάλωση διάφορων γευστικών σνακ, δροσερών χυμών, λαχταριστών γλυκών, καφέδων, ποτών και άλλων ροφημάτων, καθώς και απολαυστικά γεύματα στα εστιατόρια A la Carte και Self Service εξυπηρέτησης ή στα υποκαταστήματα της δημοφιλούς αλυσίδα Goody’s Burger House.

Και κάπως έτσι οι μακρινοί νησιωτικοί προορισμοί της Δωδεκανήσου, μεταξύ των οποίων, η Κως, η Ρόδος, η Κάλυμνος, η Αστυπάλαια, η Πάτμος, η Λέρος, οι Λειψοί, η Νίσυρος, η Τήλος, η Σύμη, το Καστελόριζο, η Κάσος και η Κάρπαθος, μοιάζουν να βρίσκονται πολύ πιο κοντά, όπως και τα νησιά της Χίου, της Μυτιλήνης, της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων στο Βορειοανατολικό Αιγαίο και το Ηράκλειο με τα Χανιά της Κρήτης. Την ίδια στιγμή, φέρνουν μια «ανάσα» μακριά από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τα νησιά των Κυκλάδων, όπως τη Σύρο, την Τήνο, τη Μύκονο, την Πάρο, τη Νάξο, την Ίο, την Ανάφη, τη Σαντορίνη, την Αμοργό, την Ηρακλειά, τη Σχοινούσα, το Κουφονήσι και τη Δονούσα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Blue Star Ferries οι διακοπές σας ξεκινούν από το πλοίο. Για το λόγο αυτό η εταιρεία βελτιώνει συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες της στους επιβάτες των πλοίων, προσπαθώντας να αναβαθμίσει της ταξιδιωτική τους εμπειρία. Στο πλαίσιο αυτό, παρέχει το διαδραστικό, πολυχρηστικό portal @sea, στο οποίο κάθε χρήστης έχει πρόσβαση από το ασύρματο δίκτυο του πλοίου -χωρίς δηλαδή να χρειάζεται η σύνδεση στο διαδίκτυο με δεδομένα κινητής τηλεφωνίας- από οποιαδήποτε φορητή συσκευή, προκειμένου να ενημερώνεται, μεταξύ άλλων, για τον καιρό, την ακριβή θέση του πλοίου σε real time, το μενού των εστιατορίων και των μπαρ των πλοίων, το πρόγραμμα πιστότητας πελατών seasmiles, αλλά και να ψυχαγωγηθεί, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια ή ακούγοντας μουσική.

Παράλληλα, η Blue Star Ferries διαθέτει πρωτοποριακές καμπίνες, που καλύπτουν, τόσο την ανάγκη των οικογενειών και των ιδιοκτητών κατοικίδιων, όσο και των ατόμων που έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία στα αιωρούμενα σωματίδια. Έτσι, εάν ταξιδεύετε με μικρά παιδιά, σε 4κλινη εξωτερική καμπίνα, αναζητήστε στο πλοίο τις ειδικά διακοσμημένες οικογενειακές καμπίνες με τον παιδικό ήρωα BlueStarino, οι οποίες διατίθενται σε περιορισμένο αριθμό και δεν υπάρχει δυνατότητα κράτησης, ενώ στην περίπτωση που έχετε κατοικίδιο, μπορείτε να ζητήστε την καμπίνα PET, χωρίς καμία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση.

Διατίθενται, επίσης, οι καμπίνες PURE, οι οποίες είναι ιδανικές για πάσχοντες από άσθμα και αλλεργίες, καθώς διαθέτουν ένα σύστημα τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο καθαρίζει τον αέρα και τις επιφάνειες του δωματίου. Στη Reception του πλοίου μπορείτε, επίσης, να βρείτε μπλοκ ζωγραφικής και ξυλομπογιές Bluestarino, με τα οποία τα παιδιά μπορούν να περάσουν το χρόνο τους με δημιουργικό τρόπο, απολαμβάνοντας ένα ευχάριστο ταξίδι, παρέα με τον μικρό τους ήρωα.

Εάν, λοιπόν, έχετε τετραμελή οικογένεια ή σκοπεύετε να ταξιδέψετε με παρέα, μπορείτε να επωφεληθείτε από την έκπτωση 25% στα εισιτήριά σας εφόσον ταξιδέψετε σε 4κλινη καμπίνα. Αν πάλι γίνετε μέλος στο Πρόγραμμα Πιστότητας και Επιβράβευσης Πελατών Seasmiles, τότε με τη συλλογή και εξαργύρωση πόντων, εξασφαλίζετε εκπτώσεις στα μελλοντικά σας ταξίδια, καθώς και άλλα μοναδικά προνόμια, ενώ αν είστε ήδη κάτοχος κάρτας Seasmiles, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις προσφορές, που ισχύουν την περίοδο που επιθυμείτε να ταξιδέψετε, στο www.bluestarferries.com.

Η Blue Star Ferries είναι μέλος της Attica Group, η οποία δραστηριοποιείται στην επιβατηγό ναυτιλία μέσω των εταιρειών Superfast Ferries, Blue Star Ferries, Hellenic Seaways και Africa Moroco Link με συνολικά 30 πλοία που προσφέρουν σύγχρονες, υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Attica Group είναι ο μεγαλύτερος Ελληνικός Όμιλος Επιβατηγού Ναυτιλίας και κατατάσσεται στον κλάδο του μέσα στις 3 μεγαλύτερες εταιρίες στη Μεσόγειο και στις 50 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα (ανεξαρτήτως κλάδου). Τα πλοία του στόλου της ταξιδεύουν σε 4 χώρες, σε 60 μοναδικούς προορισμούς, προσεγγίζοντας 71 λιμάνια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκπτώσεις και τις προσφορές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν το http://www.bluestarferries, ενώ για κρατήσεις θέσεων μπορούν να απευθυνθούν στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στην Blue Star Ferries (τηλ.: 210-8919800) ή στην επίσημη ιστοσελίδα.