Η Αυστρία αναγνωρίζει τους κόπους μας: Ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς η Ελλάδα

Newsbomb

Associated Press

Στους ασφαλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς μετά την εμφάνιση του κορονοϊού συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του μεγαλύτερου αυστριακού τουριστικού περιοδικού «TAI». 

Όπως αναφέρει έρευνα της μεγαλύτερης αλυσίδας τουριστικών γραφείων της Αυστρίας «Ruefa, Reisekompass», το 90% των Αυστριακών επρόκειτο να ταξιδέψουν το καλοκαίρι του 2020, με δημοφιλέστερους προορισμούς κατά σειρά προτεραιότητας της TUI: Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία, Ιταλία, Αίγυπτος, Κροατία.

Μάλιστα, σε δημοσίευμα του αυστριακού τουριστικού περιοδικό «TAI» η Ελλάδα αναφέρεται πρώτη ως ένας από τους πιο ασφαλείς προορισμούς μετά την εμφάνιση του κορονοϊού. Το άρθρο με τίτλο: «Σταδιακή χαλάρωση του Lockdown - Ανάλυση των ταξιδιών στους 6 top προορισμούς» απαριθμεί τις μεσογειακές χώρες, κατά σειρά βαθμού ασφαλείας σύμφωνα με το Υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας.

Το άρθρο επισημαίνει την κυριαρχία της χώρας μας μεταξύ των καλοκαιρινών προορισμών στην αυστριακή τουριστική αγορά, λόγω απευθείας αεροπορικών συνδέσεων με 21 ελληνικούς προορισμούς και πτήσεις που θα άρχιζαν από τον Μάιο 2020. Αναφέρεται επίσης στο μικρό αριθμό των κρουσμάτων και στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, της Δευτέρας, 13 Απριλίου 2020.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Προσοχή! Μέχρι πότε ισχύουν τα έκτακτα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Στο ιδιαίτερα σημαίνον ερώτημα για την τουριστική βιομηχανία, ως προς τι μέλλει γενέσθαι το προσεχές καλοκαίρι, το άρθρο αναφέρει ότι αυτό εξαρτάται από το βαθμό άρσης των μέτρων του «lock down» από κάθε χώρα ξεχωριστά. Η Αυστρία είναι η πρώτη χώρα που έχει προχωρήσει σε σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Η Τουρκία, η οποία μέχρι πρότινος ανήκε στην κατηγορία 4, ανέβηκε στην ανώτερη βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης, την κατηγορία 6, λόγω της εξαιρετικά γρήγορης έξαρσης της επιδημίας σε όλη τη χώρα. Εικάζεται επομένως ότι το τουριστικό ρεύμα προς Τουρκία από την Αυστρία δεν θα υπάρξει για αυτό το καλοκαίρι.

Για την Ιταλία δεν υπάρχει κάποια εκτίμηση καθώς όλα θα εξαρτηθούν από το πότε η χώρα θα εξέλθει από την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Από την άλλη, η Ισπανία που ανήκει στην κατηγορία 6, την ανώτερη βαθμίδα ταξιδιωτικής προειδοποίησης, επεξεργάζεται διάφορα σενάρια επανεκκίνησης του Τουρισμού. Παρόλα αυτά δεν θεωρείται δυνατή η άφιξη ξένων τουριστών στα Κανάρια και στις Βαλεαρίδες. Επίσης, θεωρείται ότι μόνο από το φθινόπωρο θα μπορέσει η χώρα να δεχθεί και πάλι τουρίστες.

Για την Αίγυπτο, που ανήκει όπως η Ελλάδα και η Κροατία στη βαθμίδα 4, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα μπορούσε να ξεκινήσει και πάλι η τουριστική σαιζόν.

Τέλος, όσον αφορά την Κροατία (βαθμίδα ασφαλείας 4) κάποιοι Αυστριακοί αναμένεται να την επισκεφθούν.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 121 θάνατοι στην Ελλάδα - 156 νέα κρούσματα - 2.401 στο σύνολο

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved