Τουρισμός: Δοκιμαστικές πτήσεις με τουρίστες από τη Βρετανία τον Απρίλιο ανακοίνωσε ο Χάρης Θεοχάρης

Μάριος Καλογερόπουλος

Δοκιμαστικές πτήσεις με τουρίστες από τη Βρετανία θα υποδεχθούν τον Απρίλιο ελληνικά αεροδρόμια όπως δήλωσε στον Guardian ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Όπως είπε αν και ο στόχος της κυβέρνησης είναι ο τουρισμός να ανοίξει στις 14 Μαΐου, οι έλεγχοι στα σύνορα θα μπορούσαν να χαλαρώσουν και τον Απρίλιο οπότε «ορισμένα» αεροδρόμια θα μπορούσαν να υποδεχθούν πτήσεις από το εξωτερικό.

«Όταν ανέφερα την ημερομηνία του Μαΐου, είπα ότι σταδιακά θα αρχίσουμε να αίρουμε περιορισμούς σε μια προσπάθεια να ελέγξουμε τη "θερμοκρασία"» λέει στην βρετανική εφημερίδα ο υπουργός Τουρισμού εξηγώντας ότι πρέπει να γίνουν προπαρασκευαστικές κινήσεις καθώς ο τουρισμός «δεν ανοίγει και κλείνει με έναν διακόπτη».

«Στα μέσα Απριλίου υπολογίζουμε ότι θα μπορούμε να δεχθούμε Βρετανούς αλλά και πολίτες από άλλες χώρες με υψηλά ποσοστά εμβολιασμού για να ελέγξουμε τους νέους κανόνες στις πύλες εισόδου. Αυτό δεν θα συμβεί σε όλα τα 20 αεροδρόμια που υποδέχονται διεθνείς πτήσεις αλλά σε όσα έχουν τη μεγαλύτερη κίνηση όπως στην Κέρκυρα, το Ηράκλειο, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη» συμπληρώνει ο Χάρης Θεοχάρης.

Τον περασμένο μήνα ομάδες από την Αγγλία και την Ελλάδα είχαν συνομιλίες για το πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας «ταξιδιωτικός διάδρομος» ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Η Βρετανία είναι η νούμερο 2 τουριστική αγορά και γι’ αυτό είναι εξαιρετικά σημαντική για εμάς» δηλώνει ο κ. Θεοχάρης.

«Οι τεχνικές συνομιλίες προχωράνε με γοργούς ρυθμούς. Αυτό που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να ανταλλάξουμε πληροφορίες για το πώς θα πιστοποιείται η αξιοπιστία των ψηφιακών εγγράφων και φαίνεται ότι υπάρχει καλή πρόθεση από τη Βρετανία» προσθέτει ο υπουργός Τουρισμού.

Κληθείς να απαντήσει στην ανησυχία των Βρετανών αξιωματούχων για τους κινδύνους των ταξιδιών στο εξωτερικό ο Χάρης Θεοχάρης απαντά ότι είναι σημαντικό να θυμάται κανείς ότι ο αριθμός των θανάτων μειώνεται πάρα την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

«Οι επιστήμονες μου λένε ότι με την συνέχιση του προγράμματος εμβολιασμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βρετανία, τη βοήθεια του καιρού και με τους περιορισμούς που επιβάλλονται για τον περιορισμό της διασποράς, τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα στα μέσα Μαΐου».

Πώς θα έρθουν τουρίστες από το Ισραήλ

Οι δηλώσεις Θεοχάρη ακολουθούν τις πληροφορίες ότι τα επόμενα 24ωρα η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τουρίστες από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, οι Ισραηλινοί τουρίστες που επιθυμούν να έρθουν στη χώρα μας θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το πιστοποιητικό του εμβολιασμού τους, το οποίο θα πρέπει να δείχνει ότι έχουν λάβει και τις 2 δόσεις, ενώ θα πρέπει να έχουν περάσει και 14 ημέρες από τη δεύτερη δόση.

Επιπλέον, θα πρέπει να έχουν και αρνητικό PCR τεστ, 72 ώρες πριν την άφιξή τους στη χώρα μας.

Δεν αποκλείεται να τους ζητηθεί να γίνει έλεγχος και στο αεροδρόμιο, δειγματοληπτικά, με τις πρώτες αφίξεις να αναμένονται την Παρασκευή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Γιαμαρέλλου στο Newsbomb.gr: Τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται – Πώς θα κάνουμε Πάσχα

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved