ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουρισμός για Όλους: Επιπλέον 200.000 δικαιούχοι – Σε ισχύ τα voucher ως τον Ιούνιο του 2023

Τουρισμός για Όλους: Επιπλέον 200.000 δικαιούχοι – Σε ισχύ τα voucher ως τον Ιούνιο του 2023
200.000 επιπλέον δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους
INTIME / ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Τουρισμός για Όλους: Με απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, διπλασιάστηκε το κονδύλι για το πρόγραμμα και αυξήθηκαν κατά 200.000 οι δικαιούχοι. Ποιους αφορά η επέκταση και μέχρι πότε ισχύουν τα vouchers.

Επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Τουρισμού για τον διπλασιασμό των δικαιούχων του νέου πλήρως αναβαθμισμένου προγράμματος, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από την Πρέβεζα.

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» ενισχύεται με 30 εκατ. ευρώ επιπλέον, με τον συνολικό προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 61 εκατ. ευρώ -από 31 εκατ. ευρώ που είχαν προϋπολογιστεί αρχικά- και οι συνολικοί δικαιούχοι, για το τρέχον έτος, να ανέρχονται στις 400.000», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα νέα ψηφιακά vouchers -200.000 τον αριθμό- θα μπορούν να εξαργυρωθούν από τους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου και μετά, μέχρι και τον Ιούνιο του 2023.

Ποιους αφορά η επέκταση του προγράμματος

Η επέκταση αφορά πολίτες που έχουν ήδη υποβάλει αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr, η οποία έκλεισε τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 21 Ιουνίου και δεν θα έχουν αναδειχθεί δικαιούχοι στην ηλεκτρονική κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί, μέχρι τις αρχές επόμενης εβδομάδας, για τη διάθεση των πρώτων 200.000 ψηφιακών επιταγών.

«Το νέο πρόγραμμα επιβεβαιώνει στην πράξη τη δέσμευση της Κυβέρνησης για ενίσχυση των πληττόμενων νοικοκυριών από την εισαγόμενη ενεργειακή και πληθωριστική κρίση και εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο αναβαθμισμένο πρόγραμμα, «Τουρισμός για Όλους» προβλέπει αυξημένη ατομική επιδότηση στα 150 ευρώ για τις δαπάνες διαμονής, ψηφιακό τρόπο πληρωμής, επιτόπια αποζημίωση για τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων και ενισχυμένη επιδότηση 200 ευρώ για τους συμπολίτες μας με αναπηρία.

Κικίλιας: Έμπρακτη στήριξη οικογενειών, επαγγελματιών και εργαζομένων στον Τουρισμό

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού, οι δικαιούχοι του προγράμματος για το 2022 αυξάνονται πλέον στις 400.000, σε μία ακόμη έμπρακτη στήριξη της μέσης ελληνικής οικογένειας, των επαγγελματιών και των εργαζομένων του τουριστικού κλάδου. Με αυτόν τον τρόπο παράλληλα ενισχύουμε την προσπάθειά μας για επέκταση της τουριστικής περιόδου, για την τόνωση του χειμερινού τουρισμού, για το city break, για τουρισμό όλο το χρόνο», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ζαχαράκη: Στηρίζουμε το δικαίωμα για διακοπές

«Για πρώτη φορά, διαθέτουμε ένα τόσο ευρύ πλέγμα στήριξης για την ενίσχυση του εγχώριου τουρισμού δώδεκα μήνες τον χρόνο. Στηρίζουμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας για διακοπές, ιδίως των πιο ευάλωτων. Και συνεχίζουμε να ενισχύουμε τη δυναμική του εγχώριου τουρισμού», τόνισε από την πλευρά της η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη.