ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στη «μυθική Πελοπόννησο» χτυπάει η καρδιά της ABTA (pics)

Στη «μυθική Πελοπόννησο» χτυπάει η καρδιά της ABTA (pics)

Τη διαχρονική γοητεία της μεσσηνιακής γης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν οι Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες που πήραν μέρος στο ετήσιο συνέδριο της ABTA, το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός της Μεγάλης Βρετανίας, που διοργανώθηκε στην Πελοπόννησο για το 2015 και συγκεκριμένα στο Costa Navarino.

Αποστολή: Νεφέλη Σκαρλίδου

Στην φιλόξενη περιφέρεια της Πελοποννήσου και στο κορυφαίο θέρετρο της περιοχής, το Costa Navarino, βρίσκονται για το τριήμερο, 12-14 Οκτωβρίου, περισσότεροι από 550 Βρετανοί τουριστικοί πράκτορες που συμμετέχουν στο συνέδριο της ABTA.

Παρά τον σκληρό ανταγωνισμό ανάμεσα σε πολλές χώρες για τη διεκδίκηση της διοργάνωσης, το 2015 ήταν η σειρά της Πελοποννήσου να φιλοξενήσει ένα από τα κορυφαία τουριστικά γεγονότα παγκοσμίως. Μετά τη Λιουμπλιάνα, η Πελοπόννησος θα αναδείξει τον πλούτο της στη βρετανική και όχι μόνο αγορά.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλωσορίζει τους τουριστικούς πράκτορες.

Στο συνεδριακό κέντρο «astronomy» , του Costa Navarino, πραγματοποιήθηκε η τελετή καλωσορίσματος της συνάντησης των Βρετανών Τουριστικών Πρακτόρων της ABTA, παρουσία του Περιφερείαρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη.

tatoulis

Με ένα θερμό (καλωσορίσατε) ο κ. Τατούλης ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια και αναφέρθηκε στις αδιάκοπες προσπάθειες της Περιφέρειας να αναπτύξει τις δραστηριότητες της στον τομέα του τουρισμού. «Η Πελοπόννησος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, δεν είναι μόνο ο πολιτισμός μας και τα προϊόντα που κάνουν την περιφέρεια μας ελκυστική, αλλά η πεποίθησή μας ότι η περιφέρειά έχει κάνει βήματα προς τα εμπρός, ώστε να γίνουμε ένας σύγχρονος προορισμός. Μα το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας είναι οι άνθρωποι της Πελοποννήσου που διακρίνονται για τη φιλοξενία τους», κατέληξε ο κ. Τατούλης.

Η διεθνής τουριστική κοινότητα υποκλίνεται στην Πελοπόννησο

Με φως γέμισε το λιμάνι της Πύλου, το βράδυ της Δευτέρας 12 Οκτωβρίου, όπου η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποδέχτηκε τους τουριστικούς πράκτορες της Βρετανίας και τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους, διοργανώνοντας ένας συγκλονιστικό event γεμάτο ιστορία. Στην εκδήλωση της Πύλου έδωσε το παρών και η υπουργός τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά.

kountoura

Χορευτές από όλη την Πελοπόννησο έλαβαν μέρος στην εκδήλωση και μύησαν τους Βρετανούς στην φολκλορική κουλτούρα της περιοχής.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την τύχη να απολαύσουν υπέροχες παραδοσιακές λιχουδιές και προϊοντα της τοπικής κουζίνας.

Η υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά καλωσόρισε τους συνέδρους, ευχαριστώντας παράλληλα τον κ. Τατούλη για αυτήν τη διοργάνωση, και ανεφέρθηκε στην σημασία της Βρετανικής αγοράς για την περιοχη της Πελοποννήσου.

Άνοιξε τις πύλες του το συνέδριο της ABTA

Το πρωί της Τρίτης 13 Οκτωβρίου περισσότεροι από 550 σύνεδροι κυρίως από τη Βρετανία (αριθμός -ρεκόρ) παρακολούθησαν την έναρξη του συνεδρίου, όπου το «παρών» μεταξύ άλλων έδωσαν και η υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά και ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης, που απηύθυναν χαιρετισμό.

Η κ. Κουντουρά κατά την ομιλία της στους δημοσιογράφους τόνισε ότι τόσο η ίδια όσο και οι φορείς της Περιφέρειας είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι που για το 2015 το συνέδριο της ABTA φιλοξενείται στη Μεσσηνία και πρόσθεσε ότι, «η Αγγλία βοήθησε πάρα πολύ για να μπορέσουμε να έχουμε αυτή την αύξηση του ελληνικού τουρισμού το 2015 , που αγγίζει το 24%».

Στη «Μυθική Πελοπόννησο» καλωσόρισε τους 550 συνέδρους και ο κ. Τατούλης, λέγοντας, ότι, «είμαι πολύ ικανοποιημένος που το συνέδριο της ABTA διοργανώνεται φέτος στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο». Απευθυνόμενος, στην κ. Κουντουρά, ο κ. Τατούλης, τόνισε ότι η Πελοπόννησος είναι ένας ανερχόμενος προορισμός και η περιφέρεια δείχνει την εικόνα της Ελλάδας που προοδεύει.

100

Ένας στους τέσσερις Βρετανούς δεν πήγε φέτος διακοπές

Εξαιρετικοί ομιλητές κατέθεσαν τις απόψεις τους πάνω στον τομέα του τουρισμού και παρουσίασαν στατιστικά στοιχεία γύρω από την τουριστική βιομηχανία της Μεγάλης Βρετανίας, στο συνέδριο των τουριστικών πρακτόρων της ABTA, που λαμβάνει χώρα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα της Costa Navarino στη Μεσσηνία.

Λιγότεροι Βρετανοί κατάφεραν να κάνουν φέτος διακοπές, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν νοικοκυριά της Μεγάλης Βρετανίας, σύμφωνα με έκθεση που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου της ABTA.

Το 23% των συμμετεχόντων της έρευνας δεν πήγε διακοπές από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο του 2015, ποσοστό που ανέβηκε αρκετά σε σύγκριση με την περσινη χρονιά, που ήταν στο 20%.

Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε σε δείγμα 2.000 Βρετανών, το 23% έμεινε στην Αγγλία την περίοδο των διακοπών του, ενώ μόνο το 13% επέλεξε να ταξιδέψει αποκλειστικά στο εξωτερικό.

Τα ποσοστά της έρευνας δείχνουν ξεκάθαρα ότι μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας του «νησιού» ασφυκτιά οικονομικά.

Σχετικές ειδήσεις