Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
TRAVEL

Φεστιβάλ μουσικής στο Μαρόκο (video)

Σοφία Βεργοπούλου

Mε θεματολογία τα ταξίδια του Λέοντα του Αφρικανού και του μεγάλου σούφι Hassan al Wazzan το Διεθνές Φεστιβάλ Ιερής Μουσικής που γίνεται από τις 22 έως τις 31 Μαϊου στη Φεζ είναι μια καλή ευκαιρία για να αλλάξετε παραστάσεις.

Η μουσική των σούφι, των δερβίσηδων που στριφογυρίζουν βασίζεται σε έναν βαθύ πνευματισμό. Οι Σούφι προέρχονται μεν από το Ισλάμ, αλλά πρεσβεύουν την ειρήνη και όχι τη μισαλλοδοξία. Πρόκειται για τις πρώτες ασκητικές κοινότητες του Ισλάμ που εγκατέλειψαν τα εγκόσμια. Οι κοινότητες των Σούφι επηρεάστηκαν άμεσα από τις αρχαιότερες παραδόσεις και φιλοσοφίες της Ανατολής και της λεκάνης της Μεσογείου, όπως ο Νεοπλατωνισμός, ο Γνωστικισμός, ο Βουδισμός και ο Χριστιανισμός. Όλες αυτές οι διδασκαλίες έπαιξαν το ρόλο τους στην τελική διαμόρφωση της σουφικής διδασκαλίας, αφού σύμφωνα με τους Σούφι «όλες οι Παραδόσεις οδηγούν στην μια και μόνη αλήθεια».

Με αυτήν την βάση και στην υπέροχη πόλη της Φεζ θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε συναρπαστικές μουσικές και φυσικά να δείτε τα πάντα με άλλο μάτι. Η Φεζ η πόλη που φιλοξενεί το Φεστιβάλ είναι πραγματικό χάρμα οφθαλμών. Χιλιάδες σοκάκια και η επιβλητική πύλη Boujloud, με τα μπλε και πράσινα πλακάκια σε Μαυριτανικό-Ανδαλουσιανό στυλ, αλλά και οι αρτηρίες Τalaa Kbira και Talaa Sghira με τις υπαίθριες αγορές, είναι μια καλή αρχή για να εξερευνήσετε την πόλη.