ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεν: Η κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει

Ρεν: Η κρίση χρέους δεν έχει τελειώσει

Η κρίση χρέους στην ευρωζώνη σε καμία περίπτωση δεν έχει τελειώσει, προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, ζητώντας από τις αγορές να μην περιμένουν άμεσα αποτελέσματα από τις προσπάθειες προσαρμογής των υπερχρεωμένων κρατών.

«Η κρίση πλήττει την ευρωπαϊκή οικονομία και έχει επηρεάσει την απασχόληση και την ευημερία των Ευρωπαίων και δεν βρίσκεται σε καμία περίπτωση πίσω μας», τόνισε ο Όλι Ρεν, σε ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Θα πάρει χρόνο. Οι διαρθρωτικές αλλαγές συνήθως παίρνουν χρόνο» εκτίμησε, προσθέτοντας ότι η ανυπομονησία των αγορών μπορεί να οδηγήσει τις χώρες ή τα τραπεζικά ιδρύματα σε κρίση ρευστότητας που θα έθετε σίγουρα σε κίνδυνο την χρηματοοικονομική σταθερότητα.

Πλησιάζουμε στην οριστικοποίηση του PSI

Η Ελλάδα αναμένεται να ολοκληρώσει σύντομα τις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα του χρέους της, απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει το δεύτερο πακέτο βοήθειας από την ΕΕ και το ΔΝΤ, δήλωσε επίσης ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις.

"Βρισκόμαστε κοντά στην οριστικοποίηση των διαπραγματεύσεων για την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το δεύτερο πακέτο", δήλωσε ο Ρεν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.