ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας

Γερμανία: Να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της Ελλάδας

«Οι συμφωνίες πρέπει να τηρηθούν» επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στις δηλώσεις της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα, τόσο κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όσο και κατά τη χθεσινή συνέντευξή της στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε ακόμη ότι η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε «στην ευρωπαϊκή ευθύνη που έχουμε όλοι, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, και το συνέδεσε αυτό με το αίτημα ο καθένας να ζυγίζει τα λόγια του».

Τόνισε δε ότι «η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτήν το πράττουν στην ίδια βάση και αυτή η βάση είναι οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί με την Ελλάδα, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν». Πρόσθεσε: «Όποιος το περιμένει αυτό από εμάς, πρέπει και εκείνος από την πλευρά του να εκπληρώσει την προσδοκία και να επιτρέψει τα λόγια να τα ακολουθήσουν πράξεις».

Αυτό δήλωσε, συνέχισε ο κ. Ζάιμπερτ, η καγκελάριος την Παρασκευή, κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού και το επανέλαβε στη συνέντευξή της. «Δεν χρειάζεται περαιτέρω ερμηνεία από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο» ανέφερε και αρνήθηκε να σχολιάσει εκ νέου τις δηλώσεις του γενικού γραμματέα των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Αλεξάντερ Ντόμπριντ.

Ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ακόμη ότι δεν διαθέτει στοιχεία περί καθυστέρησης της υποβολής της έκθεσης της τρόικας για την εξέλιξη του προγράμματος μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα.