ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο μικροσκόπιο της τρόικας τα νέα μέτρα

Στο μικροσκόπιο της τρόικας τα νέα μέτρα

Στην Αθήνα θα βρεθεί ξανά στις 7 Σεπτεμβρίου το κλιμάκιο της τρόικας με αποκλειστικό σκοπό να «τσεκάρουν» το πακέτο των 11,8 δισ. ευρώ, το οποία βρίσκεται ήδη στο τραπέζι των συζητήσεων.

Οι επικεφαλής θα συναντηθούν με υψηλόβαθμα στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης ενώ στις 14 του ίδιου μήνα θα αναχωρήσουν για την Κύπρο όπου θα διεξαχθεί το Eurogroup.

Ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, είχε δηλώσει ότι «η τρόικα θα επιστρέψει προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος αξιολόγησης της Ελλάδας».

«Ενδεχομένως η έκθεση αξιολόγησης να είναι έτοιμη περί τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου», είχε δηλώσει πριν μερικές ημέρες, ο εκπρόσωπος Ο' Κόνορ.

Το ραντεβού των εκπροσώπων των δανειστών με τον Γ. Στουρνάρα έχει κανονιστεί για το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου.

Χθες ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, αναφέρθηκε και στην γενικότερη κατάσταση στην ευρωζώνη τονίζοντας ότι υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής και και ότι το Ταμείο προσβλέπει στο ρόλο που θα παίξει η ΕΚΤ.

Ο κ. Ράις, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, τόνισε ότι αυτή την στιγμή δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει το χρονικό διάστημα παραμονής των μελών της τρόικας στην ελληνική πρωτεύουσα και ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις συζητήσεις και την πρόοδο που θα επιτευχθεί.

Ο κ. Ράις επανέλαβε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να στηρίζει την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται για δίκαια και ισορροπημένα μέτρα.

Διαβάστε επίσης:

Η λίστα των νέων μέτρων ύψους 11.8 δισ. ευρώ

ΔΝΤ: Εξακολουθούμε να στηρίζουμε την Ελλάδα