ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΘ με Διεθνή Εκθεση Σμύρνης

Μνημόνιο συνεργασίας ΔΕΘ με Διεθνή Εκθεση Σμύρνης

Σε 120 ανήλθαν οι συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και τουρκικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν προ ημερών στη Σμύρνη, στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής, που διοργάνωσε η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΔΕΘ)

.Παράλληλα, υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στις διοικήσεις της ΔΕΘ και της διεθνούς έκθεσης Σμύρνης, IZFAS, ενώ συζητήθηκε εκ νέου το ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ της τουρκικής πόλης και της Θεσσαλονίκης ή του Βόλου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΘ, πρόκειται για την πρώτη φορά που διοργανώνεται τόσο ευρεία επιχειρηματική αποστολή στη Σμύρνη, με σκοπό τη διεύρυνση των σχέσεων τόσο σε οικονομικό όσο και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο.

Πέραν των ελληνικών επιχειρήσεων και οργανισμών, όπως οι Οργανισμοί Λιμένος Θεσσαλονίκης και Βόλου, η αποστολή περιελάμβανε και εκπροσώπους των δήμων Θεσσαλονίκης, Βόλου, Ιωαννίνων και Πέλλας. Δυναμική ήταν η παρουσία του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) με επιχειρήσεις-μέλη του.

Στη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής πραγματοποιήθηκαν επίσης, συναντήσεις μεταξύ του δήμου και του λιμένος Βόλου και της Ένωσης Εφοπλιστών της Σμύρνης, ενώ συνολικά οι τέσσερις δήμοι και τα δύο ελληνικά λιμάνια συναντήθηκαν με τουρκικούς τουριστικούς φορείς, αναπτύσσοντας ζητήματα τουριστικών συνεργασιών.

«Η αγορά της Τουρκίας μπορεί να αποτελέσει μεγάλη ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις ειδικά στην τρέχουσα περίοδο της κρίσης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας.