ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα στην ατζέντα του Eurogroup

H μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα στην ατζέντα του Eurogroup

Θέματα που αφορούν τη μεταρρύθμιση του χρηματοοικονομικού τομέα, όπως η δημιουργία μιας Τραπεζικής Ένωσης και ειδικότερα ενός Κοινού Εποπτικού Μηχανισμού

αλλά και το θέμα του σκιώδους τραπεζικού συστήματος θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων του άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών και Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της ΕΕ που θα συναντηθούν αύριο και μεθαύριο στην Λευκωσία, αναφέρει ανακοίνωση της γραμματείας της κυπριακής προεδρίας.

Οι υπουργοί Οικονομικών και διοικητές θα συζητήσουν μεθόδους για κατάλληλη εφαρμογή των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Ιουνίου, σε σχέση γενικά με την τραπεζική ενοποίηση και ειδικότερα με τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού Κοινού Εποπτικού Μηχανισμού.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Βάσος Σιαρλή, ανέφερε πως η Κυπριακή Προεδρία θεωρεί την απόφαση για τη δημιουργία μιας τραπεζικής ένωσης και ειδικότερα ενός Κοινού Εποπτικού Μηχανισμού, ως ένα πολύ σημαντικό βήμα προς μεγαλύτερη εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε το γεγονός ότι για τη σωστή εφαρμογή του εγχειρήματος αυτού, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη μια σειρά από παράγοντες, ενώ θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εντατικές συζητήσεις. Στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στην Κύπρο, οι υπουργοί και οι διοικητές θα έχουν την πρώτη τους ευκαιρία να συζητήσουν τις πρόσφατες σχετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», πρόσθεσε ο κ. Σιαρλή.