ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικός ο Ντράγκι στο ενδεχόμενο αγοράς ομολόγων

Θετικός ο Ντράγκι στο ενδεχόμενο αγοράς ομολόγων

Θετικός στο ενδεχόμενο να αγοράσει η ΕΚΤ απεριόριστες ποσότητες ομολόγων των κρατών της ευρωζώνης, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε γερμανική εφημερίδα.

Ο Ντράγκι παραδέχθηκε ότι ο ίδιος μπορεί να βλέπει «θετικά αποτελέσματα», σημείωσε όμως ότι έχει ακόμη δουλειά να κάνει για να πείσει μερικούς στη Γερμανία.

«Υπήρξαν ήδη θετικά αποτελέσματα», φέρεται ότι δήλωσε στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας "Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ". «Η ανακοίνωση της διευκόλυνσης συνέβαλε στο να αυξηθεί η εμπιστοσύνη στην περιοχή του ευρώ και στο ευρώ σε όλο τον κόσμο».

«Διαχειριστές ταμείων φέρνουν τα χρήματά τους πίσω στην Ευρώπη. Αυτό είναι καλό για την οικονομία της περιοχής του ευρώ», τόνισε.

Ωστόσο ο Ντράγκι δήλωσε πως η αντίδραση στο σχέδιό του υπήρξε αρνητική σε τμήματα της Γερμανίας, αλλά και σε τμήματα της νότιας Ευρώπης, εξαιτίας των αυστηρών προϋποθέσεων. «Ο υπόλοιπος κόσμος μας συγχαίρει», φέρεται ότι δήλωσε.

Ο Ντράγκι πρόσθεσε ότι πρέπει να κάνει περισσότερα για να εξηγήσει τη στρατηγική της ΕΚΤ διότι η δυσπιστία των Γερμανών αποτελεί εμπόδιο στη δουλειά του.

Ερωτηθείς αν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να απευθυνθεί στη γερμανική Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του κοινοβουλίου, ο Ντράγκι δήλωσε: «Θα ήταν μια ευκαιρία να εξηγήσω αυτό που κάνουμε με περισσότερες λεπτομέρειες ... Θα χαιρόμουν πολύ να πάω εκεί».

Όσον αφορά την επίσκεψη αυτή την εβδομάδα του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά, ο Ντράγκι δήλωσε πως δεν συζήτησαν ένα κούρεμα του ελληνικού χρέους που κατέχει η ΕΚΤ, "αλλά σε κάθε περίπτωση είμαι εναντίον αυτού".

Διαβάστε επίσης: Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά-Ντράγκι