ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαρόζο: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ

Μπαρόζο: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ τάσσεται ο πρόεδρος της Κομισιόν, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι χρειάζεται νέα συμφωνία στην ευρωζώνη για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε άρθρο του με τίτλο «Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ» που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung, τονίζει πως «μόνο από κοινού οι Ευρωπαίοι θα είναι σε θέση να απαντήσουν στην πρόκληση της παγκοσμιοποίησης. Για αυτό χρειάζεται μια νέα συμφωνία», σημειώνει.

«Σ΄ ολόκληρη την ΕΕ εφαρμόζονται μεταρρυθμίσεις και μέτρα λιτότητας. Δημιουργήθηκαν μηχανισμοί στήριξης, με την ΕΚΤ να έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στηρίζει το ευρώ. Αυτό το φθινόπωρο έχουμε την ευκαιρία για ένα σημείο καμπής στην Ελλάδα. Αν η Ελλάδα καταφέρει να διαλύσει τις αμφιβολίες για τις μεταρρυθμιστικές της προσπάθειες και όλες οι άλλες χώρες δεν αφήσουν περιθώριο για αμφιβολίες όσον αφορά στη βούλησή τους να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, τότε θα τα καταφέρουμε», σημειώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να μείνει στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ. Πρωταρχικός μας στόχος είναι η προστασία της ακεραιότητας του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος», καταλήγει ο κ. Μπαρόζο.