ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιούνκερ: Καταλήξαμε σε πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα

Γιούνκερ: Καταλήξαμε σε πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα

«Καταλήξαμε σε πολιτική συμφωνία για την επόμενη δόση προς την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ο κ. Γιούνκερ υποστήριξε ότι η συμφωνία είναι σημαντική για την ελληνική οικονομία, αλλά κυρίως για τον ελληνικό λαό.

Επίσης, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία όπως τόνισε «επέδειξε σταθερή προσήλωση στο πρόγραμμα».

«Το Eurogroup αποφάσισε ότι μπορούν να ξεκινήσουν οι σχετικές εθνικές διαδικασίες που χρειάζονται για την έγκριση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα που φτάνει τα 43,7 δισ. ευρώ», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup.

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, 10,6 δις ευρώ για τη χρηματοδότηση του προϋπολογισμού και 23,8 δις ευρώ σε ομόλογα του EFSF που προορίζονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πληρωθούν τον Δεκέμβριο.

Η εκταμίευση των υπόλοιπων κεφαλαίων θα γίνει σε τρεις υπο-δόσεις, όπως ανακοίνωσε, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2013 και θα συνδέονται με την υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων του προγράμματος.