ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΜΙΔΑ: Ληστρικός ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

ΠΟΜΙΔΑ: Ληστρικός ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων

«Με ένα εξαμβλωματικό σχέδιο, επιβολής δύο φόρων στη συσκευασία του ενός, και μάλιστα με δύο διαφορετικές ταχύτητες, που γέμισε οργή και αγανάκτηση κάθε φορολογούμενο ιδιοκτήτη αστικής περιουσίας, το πολιτικό στερέωμα θυσιάζει ανενδοίαστα τους ιδιοκτήτες αστικών ακινήτων της χώρας μας στον βωμό της "εισπραξιμότητας" της αγροτικής ψήφου», τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ).

«Μονός και καθαρά συμβολικός ο φόρος στα αγροτικά ακίνητα, και καθαρά αντισυνταγματική η εξαίρεσή τους από τον ΦΑΠ. Διπλός και ληστρικός ο φόρος στα αστικά ακίνητα! Επτασφράγιστο μυστικό η "προοδευτική" κλίμακα του νέου ΦΑΠ (δηλαδή η καταλήστευση τώρα ονομάζεται ..."πρόοδος"), που, απ' ό,τι φαίνεται, ελάχιστα θα διαφέρει από την παλαιά», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Αντισυνταγματική και αυτή, αφού το Σύνταγμα ρητά ορίζει ότι οι πολίτες συμμετέχουν ΑΝΑΛΟΓΑ με τις δυνάμεις τους, δηλαδή με το εισόδημά τους. Φορολογία σκληρή, δημευτικού τύπου, που είναι αδύνατο να πληρωθεί, ιδιαίτερα στα ξενοίκιαστα ακίνητα, πράγμα που καλά το γνωρίζουν, αλλά αρνούνται να δεχτούν την πρότασή μας για μειωτικό συντελεστή», προσθέτει η ΠΟΜΙΔΑ και υποστηρίζει:

«Άμεσο αποτέλεσμα του νόμου αυτού θα είναι ο εκπλειστηριασμός χιλιάδων ξενοίκιαστων ιδιοκτησιών και η παραπομπή χιλιάδων ιδιοκτητών αστικών ακινήτων, που θα οφείλουν φόρους άνω των 50.000 ευρώ, σε δίκες με προβλεπόμενη ποινή τριετούς φυλάκισης».