ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνχελ Γκουρία: Υπάρχει ζωή μετά το χρέος

Άνχελ Γκουρία: Υπάρχει ζωή μετά το χρέος

Την έκθεση του ΟΟΣΑ σχετικά με τα βασικά προβλήματα της λειτουργίας της αγοράς στη χώρα μας και τις προτάσεις για την ενίσχυση του ανταγωνισμού, θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Άνχελ Γκουρία, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Στη Μελέτη Αξιολόγησης του Ανταγωνισμού, επισημαίνονται οι νομοθετικοί περιορισμοί που διατηρούν σε υψηλά επίπεδα τς τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να λειτουργήσει ομαλά ο ανταγωνισμός.

Οι περιορισμοί αυτοί είναι εκατοντάδες (πάνω από 500) και εκτιμάται ότι μακροπρόθεσμα τουλάχιστον το κέρδος θα είναι της τάξεως των 5 δισ. ευρώ.

Με βάση τα συμπεράσματα της έκθεσης του ΟΟΣΑ, το υπουργείο Ανάπτυξης μέσα στο επόμενο διάστημα θα καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ο κ. Γκουρία θα παρουσιάσει την έκθεση σε ειδική εκδήλωση στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Υπάρχει ζωή μετά το χρέος»

Το πρωί, ο κ. Γκουρία συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μετά τη συνάντησή του με τον κ. Βενιζέλο, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει ζωή μετά το χρέος» και αναφέρθηκε «στο πιο εντυπωσιακό πρόγραμμα προσαρμογής που έχει ποτέ αναληφθεί, και στη θεαματική αντιστροφή του ισοζυγίου πληρωμών και της δημοσιονομικής κατάστασης και του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Στο Μέγαρο Μαξίμου, παραδίδοντας στον κ. Σαμαρά την έκθεση του Οργανισμού, εξήρε τις προσπάθειες της χώρας και έδωσε εύσημα στον πρωθυπουργό, καθώς, όπως είπε, η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

- «Έχετε κάνει εξαιρετική δουλειά» είπε ο κ. Γκουρία στον πρωθυπουργό.
- «Σας ευχαριστώ. Το εκτιμώ» απάντησε ο κ. Σαμαράς.

Επίσης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.

Το απόγευμα, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής με θέμα «Μεταρρυθμίσεις για το μέλλον: Οικοδομώντας μια πιο ισχυρή και δίκαιη ελληνική οικονομία».

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Σαμαρά με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ