ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με Ρεν στις Βρυξέλλες για τους αυτοκινητόδρομους

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με Ρεν στις Βρυξέλλες για τους αυτοκινητόδρομους

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τη στήριξη που έλαβε η Ελλάδα από την Κομισιόν στο θέμα της επανεκκίνησης των έργων στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας, εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Τρίτης με τον Ευρωπαίο επίτροπο 'Ολι Ρεν στις Βρυξέλλες.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης υπογράμμισε «τον θετικό ρόλο που διαδραμάτισε επί του θέματος ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα (Task Force) Χορστ Ράϊχενμπαχ», ο οποίος συνόδευσε εξάλλου τον υπουργό στη σημερινή επίσκεψή του στην έδρα της Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

«Η ελληνική οικονομία διψάει για επενδύσεις και σήμερα είμαστε στην αφετηρία με μπουλντόζες και καύσιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μ. Χρυσοχοΐδης, επισημαίνοντας πως μετά το πέρας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών στην Ελλάδα το μόνο που θα απομείνει θα ειναι το πράσινο φως απο τους επιτρόπους Αλμούνια και Χαν, το οποίο εκτιμάται πως θα ανάψει με συνοπτικές διαδικασίες.

Ο υπουργός Μεταφορών ,σε δηλώσεις του, υπογράμμισε επίσης ότι οι ποιοτικοί έλεγχοι στα έργα θα ειναι εντατικοί και ότι η διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού θα είναι απολύτως νόμιμη, ώστε να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο απασχόλησης μη ασφαλισμένου εργατικού δυναμικού.

Καταλήγοντας ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε τα εξής: «Το σήμα εμπιστοσύνης που λάβαμε σήμερα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες που κάνουν θυσίες γι' αυτό τον τόπο. Το σήμα εμπιστοσύνης είναι απάντηση στις "Κασσάνδρες" ντόπιες και ξένες, που με κάθε τρόπο προσπαθούν να ανατρέψουν τις προσπάθειες μας για επανεκκίνηση της οικονομίας και των επενδύσεων».