ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κατάσχεση καταθέσεων των οφειλετών από την εφορία με ένα «κλικ»

Κατάσχεση καταθέσεων των οφειλετών από την εφορία με ένα «κλικ»

Με μια απλή διαδικασία θα πραγματοποείται πλέον η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τους τραπεζικούς λογαριασμών των οφειλετών του Δημοσίου.

Όπως αναφέρεται η «αυτοματοποιημένη κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών» ήδη έχει μπει σε εφαρμογή. Τα στελέχη των εφοριών ενημερώνονται σε ειδικά σεμινάρια ώστε άμεσα να ξεκινήσουν και οι καταθέσεις.

Η διαδικασία θα γίνεται χωρίς καμία άλλη ενημέρωση του οφειλέτη, εφόσον έχει λήξει η προθεσμία πληρωμής των χρεών, και παρεμβολή δικαστικών επιμελητών-λειτουργών ή άλλων υπηρεσιακών παραγόντων, με αποτέλεσμα τα χρονικά περιθώρια που υπήρχαν έως τώρα για την ολοκλήρωση της κατάσχεσης να μην ισχύουν.

Πως θα γίνεται η διαδικασία

Το δικαστικό τμήμα κάθε ΔΟΥ θα ενεργοποιείται για κάθε φορολογούμενο όταν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Αμέσως θα διαμορφώνεται ένα προφίλ και αυτό στη συνέχεια με ηλεκτρονικό τρόπο θα διαβιβάζεται στον διευθυντή της υπηρεσίας.

Ο διευθυντής θα είναι και ο μόνος χειριστής που θα χειρίζεται το νέο μηχάνημα που θα εγκατασταθεί μέσω ειδικού κωδικού.

Με το πάτημα ενός κουμπιού θα διαβιβάζει απευθείας στον διευθυντή του τραπεζικού καταστήματος όπου διαθέτει λογαριασμό ο οφειλέτης το αίτημα για επιτόπια συνδρομή της τράπεζας προκειμένου να γίνει αμέσως η κατάσχεση.

Ο διευθυντής της τράπεζας θα είναι υποχρεωμένος να κάνει την κατάσχεση άμεσα.

Εφόσον το ύψος των καταθέσεων είναι επαρκές, τότε θα μεταφέρεται όλο το ποσό της οφειλής.

Σε διαφορετική περίπτωση θα αφαιρούνται όλα τα χρήματα από τον λογαριασμό και θα μένει το υπόλοιπο για να το διεκδικήσει η Εφορία.

Διαβάστε επίσης:

Το τελικό σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων

Τα κρυφά σημεία του προϋπολογισμού του 2014

Στα 10.000 ευρώ το όριο για τη υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών