ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τη διαμόρφωση «Συμφώνου Βιομηχανικής Πολιτικής» προτείνει ο ΣΕΒ

Τη διαμόρφωση «Συμφώνου Βιομηχανικής Πολιτικής» προτείνει ο ΣΕΒ

Τη διαμόρφωση «Συμφώνου Βιομηχανικής Πολιτικής» στο πρότυπο άλλων ευρωπαϊκών χωρών, πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος, στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για τη βιομηχανία που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Το Σύμφωνο, σύμφωνα με την πρόταση, θα αποτελέσει την ατζέντα της Διϋπουργικής Επιτροπής που αποφασίστηκε σήμερα να συγκροτηθεί προκειμένου να εξετάζει οριζόντια τα θέματα της βιομηχανίας. Η νέα βιομηχανική πολιτική σε συνδυασμό με την καινοτομία θα συζητηθούν σε σχετική ημερίδα που διοργανώνει ο ΣΕΒ, την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα. Στόχος της εκδήλωσης είναι «να συζητηθούν οι παράμετροι μίας σύγχρονης βιομηχανικής πολιτικής για τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας με δεδομένη την επαναφορά της βιομηχανικής πολιτικής στη σημερινή ευρωπαϊκή ατζέντα».

Την Τρίτη θα ανακοινωθούν επίσης τα αποτελέσματα έρευνας αναφορικά με τις επιδόσεις και τις προοπτικές των ελληνικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκε στις 2.000 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας σε συνεργασία με το ΙΟΒΕ και το Εργαστήριο Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του Πολυτεχνείου. Επίσης θα εξετασθούν οι προοπτικές για επτά κλάδους της μεταποίησης (Βιομηχανία Παραγωγής Ενέργειας, Περιβαλλοντική Βιομηχανία, Δομικά Υλικά και Μεταλλικές Κατασκευές, Παραγωγική Αλυσίδα Τροφίμων, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας, Υγεία και Έτοιμο Ένδυμα-«Δημιουργική» Βιομηχανία).

Διαβάστε επίσης:

Σύσκεψη στο Μαξίμου για τη βιομηχανική πολιτική