ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου η υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ

Μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου η υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ

Εκπνέει την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014 η καταληκτική προθεσμία για την υποβολή της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ (με χρεωστικό υπόλοιπο), για τις επιχειρήσεις που τηρούν διπλογραφικά βιβλία.

Στο πλαίσιο αυτό η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, έχει ήδη αποστείλει ειδοποίηση σε όλους του φορολογούμενους που έχουν την σχετική υποχρέωση.

Στην ειδοποίηση αυτή, υπενθυμίζεται στους υπόχρεους ότι, έχει τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος 4174/2013, ο οποίος προβλέπει υψηλά πρόστιμα σε περίπτωση εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης (2.500 ευρώ).

Το σημείωμα που στέλνει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων έχει ως εξής:

"Αγαπητέ/ή κύριε/α,

Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι σε λίγες ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολής της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ και παρακαλούμε (εφόσον δεν το έχετε ήδη πράξει) να μην αμελήσετε την έγκαιρη υποβολή της.

Επίσης, θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε ότι από 01/01/2014 έχει τεθεί σε ισχύ ο νόμος 4174/2013 ο οποίος, μεταξύ άλλων, προβλέπει σημαντικές αλλαγές στα πρόστιμα που επιβάλλονται σε περιπτώσεις μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής όλων των δηλώσεων.

Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με τη Διεύθυνσή μας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: For_sym@gsis.gov.gr."