ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Handelsblatt: Ακόμη και η Ελλάδα ελπίζει σε επιστροφή στις αγορές...

Handelsblatt: Ακόμη και η Ελλάδα ελπίζει σε επιστροφή στις αγορές...

«Η επιστροφή της Ευρώπης» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt, η οποία αναφέρεται στη βελτίωση των συνθηκών δανεισμού στις αγορές ακόμη και για τις προβληματικές χώρες.

«Το επιτόκιο που καλούνται να καταβάλουν οι Ιταλοί για το χρέος τους στις κεφαλαιαγορές μειώθηκε τις περασμένες εβδομάδες. Είναι τόσο χαμηλό όσο και πριν από οκτώ χρόνια, ενώ παράλληλα μειώνεται και το καπέλο επικινδυνότητας των ιταλικών ομολόγων σε σχέση με τα γερμανικά ομόλογα. Η Ιταλία υποχρεώνεται να καταβάλλει μόνο 2% μεγαλύτερο επιτόκιο από τη Γερμανία.

Για πολύ καιρό η κατάσταση ήταν διαφορετική», γράφει η εφημερίδα παραπέμποντας και στις άλλες προβληματικές χώρες της ευρωζώνης: «Και άλλες χώρες της κρίσης, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία διαπιστώνουν υψηλή ζήτηση των ομολόγων τους από τους επενδυτές. Οι αποδόσεις των ομολόγων έχουν μειωθεί. Ακόμη και η Ελλάδα ελπίζει σε επιστροφή στις αγορές. Σημαίνει αυτό ότι η «ευρωκρίση» ξεπεράστηκε; Αυτό τουλάχιστον θέλουν να υπονοούν οι ευρωπαίοι πολιτικοί», επισημαίνει το ρεπορτάζ, καταλήγοντας ωστόσο στο συμπέρασμα ότι «η ησυχία είναι απατηλή».

ΑΠΟΔΟΣΗ DW

Διαβάστε επίσης

Βάγκενκνεχτ: «Η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει»