ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν κινδυνεύουν συντάξεις και επιδόματα του ΟΓΑ

Δεν κινδυνεύουν συντάξεις και επιδόματα του ΟΓΑ

Δεν κινδυνεύουν ούτε οι συντάξεις, ούτε τα επιδόματα" διαβεβαίωσε ο διοικητής του ΟΓΑ Ξ. Βεργίνης ενώ έκανε γνωστό ότι περίπου οι μισοί ασφαλισμένοι του Οργανισμού δεν πληρώνουν εισφορές.

O διοικητής του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνης, κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντησή του με αγρότες του νομού Σερρών, μίλησε για έναν "υγιή" οργανισμό που ανταποκρίνεται πλήρως στις υποχρεώσεις του αλλά και σε επιπλέον ανάγκες.

«Το 2013 κατάφερε (ο ΟΓΑ) να προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που ήταν υποχρεωμένος ως οργανισμός, αλλά ανταποκρίθηκε και σε εκείνα που η διοίκηση είχε προγραμματίσει επιπλέον" τόνισε, επισημαίνοντας πως "ήδη ο ΟΓΑ έχει ένα πλεόνασμα 230 εκατομμυρίων στα ταμεία του".

Σημείωσε ακόμη ότι «από τους 620.000 ασφαλισμένους του ΟΓΑ δεν πληρώνουν κανονικά τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις οι περίπου 294.000 ασφαλισμένοι", στους οποίους έκανε έκκληση, να ανταποκριθούν σε αυτές, μέσω των οικονομικών ρυθμίσεων που "τρέχουν".

Σε ότι αφορά ένα από τα ερωτήματα που ετέθη από την πλευρά των αγροτών αναφορικά με τους γεννηθέντες το 1948 και το θέμα της συνταξιοδότησής τους, ο κ. Βεργίνης απάντησε: "Αυτά είναι θέματα μιας γενικότερης πολιτικής, για την οποία υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι υπουργοί. Εμείς θέτουμε τα θέματα και ζητούμε τη λύση τους. Οι λύσεις βέβαια απαιτούν συγκεκριμένες προτάσεις και συγκεκριμένο κόστος. Αυτό θα συνεκτιμηθεί στη γενικότερη πολιτική και πιστεύω θα δοθεί λύση".

www.dikaiologitika.gr

Διαβάστε επίσης

Καταβάλλονται τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ