ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έκθεση ΔΝΤ: Νέο μαστίγιο και νέα μέτρα

Έκθεση ΔΝΤ: Νέο μαστίγιο και νέα μέτρα

Ούτε λέξη για κούρεμα χρέους -Η έκθεση των 226 σελίδων που θα δημοσιοποιηθεί σε λίγες ώρες δεν αναφέρει τίποτα για τα καυτά ζητήματα των κόκκινων δανείων – Θέτει μόνο υποχρεώσεις της Ελλάδας προς τους δανειστές.

Νέα μέτρα και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ζητά από την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα έκθεση του ΔΝΤ που αναμένεται να δοθεί στις 4 το μεσημέρι στη δημοσιότητα.

Μια απ' τα ίδια. Η έκθεση του ΔΝΤ θα κινηθεί για άλλη μια φορά στο πλαίσιο των επισημάνσεων προς την χώρα μας για ζητήματα που το ταμείο θεωρεί σημαντικά για την χώρα μας. Επι της ουσίας δηλαδή, στις 226 σελίδες θα προβάλονται για άλλη μια φορά οι υποχρεώσεις της χώρας μας προς τους δανειστές.

Η έκθεση του διεθνούς οργανισμού, θα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο τεράστιο και δυσκίνητο δημόσιο τομέα, αλλά και ιδιωτικό χρέος της Ελλάδας, αμφισβητώντας σε πολλές περιπτώσεις τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, σε ό, τι αφορά τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Το ΔΝΤ, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα αναφέρει ευθέως τη λέξη κούρεμα, ωστόσο εκτιμάται ότι θα πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, με το σκεπτικό ότι τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν δείχνουν ανακοπή της τεράστιας αύξησης του χρέους.

Η έκθεση Τόμσεν, θα αναφέρεται επίσης στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, αλλά και των διαρθρωτικών αλλαγών.

Για άλλη μια φορά δεν γίνεται πουθενά λόγος για μια σοβαρή ρύθμιση των κόκκινων δανείων προκειμένου να ανακουφιστούν οι ελληνικές οικογένειες αν και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της Ε.Ε. γνωρίζουν πολύ καλά ότι το βασικότερο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι αυτό.

Αν δεν λυθεί το ζήτημα των επισφαλώς δανείων δεν θα μπορέσει ποτέ ο έλληνας πολίτης να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του φορολογικού μηχανισμού και δεν θα μπορέσει η πραγματική οικονομία να ανακάμψει.

Διαβάστε επίσης:

Τετ α τετ Τσίπρα - Ντράγκι: Θα μπει στην ατζέντα το κούρεμα των «κόκκινων» δανείων;

Στα 84 δισ. ευρώ τα «κόκκινα δάνεια»

Ασφυκτιούν τα νοικοκυριά από τα δάνεια

Διεθνή κοράκια «παζαρεύουν» κόκκινα δάνεια!