ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω οι φόροι - κάτω οι μισθοί

Πάνω οι φόροι - κάτω οι μισθοί

Βάφτιζαν «μεταρρυθμίσεις» την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και τώρα προσπαθούν να καλύψουν τα τραγικά τους λάθη

Βάφτιζαν «μεταρρυθμίσεις» την εξαθλίωση του ελληνικού λαού και τώρα προσπαθούν να καλύψουν τα τραγικά τους λάθη!

Παρά τα αμέτρητα λάθη του ΔΝΤ στην Ελλάδα, που ακολούθησε ακριβώς την ίδια πολιτική όπως σε κάθε άλλη χώρα που μπήκε, χωρίς να λάβει καν υπόψη του τις διαφορές, τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν.

Οι παραδοχές ότι οι μειώσεις μισθών δεν έφεραν τα αποτελέσματα που περίμεναν και ότι η επόμενη αξιολόγηση θα εστιάσει στη φτώχεια των Ελλήνων, θυμίζει ύστατη προσπάθεια να σωθεί ό,τι έχει απομείνει από τη διεθνή αξιοπιστία των δανειστών. Αν και όποια υπάρχει.

Βλέποντας ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη στην Ελλάδα, αρχίζουν το επικοινωνιακό παιχνίδι για τη «σωτηρία» των πολιτών, αφού πρώτα «έσωσαν» τη χώρα, τα κόμματα και τις τράπεζες.

Τίποτα από τα παραπάνω όμως, δεν ανακαλύφθηκε τώρα: όλοι γνώριζαν, έβλεπαν και εκτελούσαν, με στόχο τη διάλυση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Πάνω οι φόροι - κάτω οι μισθοί

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια οι μισθοί έπεσαν στα τάρταρα και οι φόροι αυξήθηκαν. Ένας τέλειος τρόπος για να εξαφανιστεί η περιουσία των Ελλήνων πολιτών.

Η χώρα έχει χάσει μέσα σε τέσσερα χρόνια το 25% της παραγωγής της, η πραγματική οικονομία μετρά χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις, πάνω από 1 εκατομμύρια ανέργους σε διάστημα 50 μηνών.

Οι φόροι έχουν εκτοξευτεί από το 2010, χρονιά που μας έβαλαν σε μηχανισμό στήριξης, ενώ οι μισθοί έπεσαν στα τάρταρα, με τους εργαζόμενους (όσοι απέμειναν) έχασαν το 30-40% των αποδοχών τους.

Καταρρέουν όλες οι δικαιολογίες τους!

Ακόμα και η δικαιολογία ότι η μείωση μισθών ήρθε για να ισορροπήσει το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, καταρρέει. Εδώ και μήνες οι εξαγωγές μειώνονται συνεχώς, ενώ την ίδια πορεία σημειώνουν και οι εισαγωγές (λόγω της πτώσης της ιδιωτικής κατανάλωσης).

Το θέμα όμως ειναι οι οι εισαγωγές μειώνονται με πιο χαμηλό ρυθμό απ' οτι οι εξαγωγές, που πρακτικά σημαίνει οτι έγινε μια τρύπα στο νερό!

Διαβάστε επίσης:

Γ. Σταθάκης: Οι εταίροι μας θέλουν να συνεχιστεί το πείραμα της Ελλάδας

«Κλέφτες» στην εποχή του Μνημονίου

Πεινάει το 34,6% των Ελλήνων

Είπαμε τη δραχμή... δραχμούλα!

Στο 27,3% η ανεργία