ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βενιζέλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων το 2012

Βενιζέλος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων το 2012

To ενδεχόμενο να υπάρξουν νέα μέτρα το 2012 άφησε ανοιχτό ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο προϋπολογισμός του 2012 είναι πολύ δύσκολος και δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα αν εφαρμοστεί σε όλα τα σημεία ο προϋπολογισμός του 2011.

«Αν καταγραφούν αποκλίσεις πρέπει να δούμε τι θα γίνει» είπε απαντώντας σε ερώτημα αν θα υπάρξουν νέα μέτρα. «Δεν είναι η στιγμή τώρα και η δική μου ευθύνη να αναλάβω αυτό το φορτίο» πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών και διευκρίνισε ότι «το φορτίο αυτό θα το αναλάβει μια κυβέρνηση με νωπή εντολή».

Ακόμη ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε πως δεν μπορούν να εφαρμοστούν νέα εισπρακτικά μέτρα και οι δαπάνες πρέπει να μειωθούν και άλλο.

"Νέα εισπρακτικά μέτρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να πάρουμε", είπε ο Βενιζέλος κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου. " Τις δαπάνες πρέπει να τις μειώσουμε και άλλο".

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησαν εντός της ημέρας για την εθελοντική αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Την Δευτέρα ξεκίνησαν οι συζητήσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τις τράπεζες για το νέο δανειακό πρόγραμμα της χώρας, ύψους 130 δις ευρώ, καθώς και το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, το λεγόμενο PSI.

Ο Βενιζέλος χαρακτήρισε "δύσκολες" τις συζητήσεις.

"Οι συζητήσεις είναι κρίσιμες και δύσκολες", δήλωσε ο υπουργός κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου. "Η χώρα καλείται να λάβει σημαντικές και κρίσιμες αποφάσεις και δεν υπάρχει περιθώριο για καμία περίσπαση".

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως είναι ζήτημα ημερών να υπάρξει συμφωνία με την Ελβετία για τις καταθέσεις των Ελλήνων.

Τέλος επισήμανε πως δεν μπορούν να γίνουν εκλογές πριν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις για το νέο δανειακό πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμη:

Τι συζήτησαν τρόικα – Βενιζέλος