ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Disrupt, Start up, Scale up» στις 23-24 Νοεμβρίου στην Αθήνα

«Disrupt, Start up, Scale up» στις 23-24 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τη νέα ελληνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 23-24 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Διοργανωτής της εκδήλωσης με τίτλο Disrupt, Start up, Scale up είναι ο μη-κερδοσκοπικός, μη-κυβερνητικός οργανισμός Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC) και έχει, μεταξύ άλλων, τη στήριξη του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, της ΓΑΙΑ, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και της Consolidated Contractors Company.

Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας.

Σε πέντε διαφορετικούς διαγωνισμούς (Creative Business Cup, Get In The Ring, Re-inspiring Greece from the Youth Up, Cleantech Open Ideas και ΣΦΕΕ Innovation Project) θα συμμετάσχουν δεκάδες νέοι και νέες απ' όλη την Ελλάδα, θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους και οι καλύτερες απ' αυτές θα βραβευτούν.

Το σημαντικότερο ίσως είναι το γεγονός ότι αυτές οι ιδέες δεν πρόκειται μόνο να βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα, αλλά ότι θα υποστηριχθούν στη συνέχεια, ώστε να μετουσιωθούν σε ένα βιώσιμο, ρεαλιστικό επιχειρηματικό σχέδιο.

Ακόμα, στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνουν αρκετά workshops, ενώ καθόλη τη διάρκεια του διημέρου θα γίνονται επαφές και συζητήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές (business angels).

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη, ο συνιδρυτής της ID-GC και γενικός γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών κ. Μιχάλης Στάγκος, στόχος του συνεδρίου είναι η προβολή και στήριξη νέων επιχειρηματικών ιδεών, που μπορούν να προκαλέσουν «αναταραχή», αποδεικνύοντας ότι το ελληνικό επιχειρηματικό δαιμόνιο έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στην ανάπτυξη της ελληνικής και όχι μόνο οικονομίας.

Στο επίκεντρο του συνεδρίου είναι το πως οι νέες ιδέες και τα start-ups μπορούν να γίνουν βιώσιμες επιχειρήσεις και να μεγαλώσουν ώστε να ανοίξουν τα παράθυρα ευκαιριών, προσφέροντας ουσιαστικά στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας και δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο ανάπτυξης.

Εκ μέρους του ΣΦΕΕ, η διευθύντρια Επικοινωνίας κυρία Ναταλία Τουμπανάκη, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Συνδέσμου, Innovation Project.

To ΣΦΕΕ Innovation Project είναι ένας ανοιχτός διαγωνισμός του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδας σε συνεργασία με τους Industry Disruptors - Game Changers, με στόχο την επιβράβευση της καινοτομίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στο χώρο της Υγείας.

Από τον διαγωνισμό θα αναδειχθούν ώριμα και καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας εφαρμογής, δυνατότητας εξέλιξης και μαζικής παραγωγής ή χρήσης. Το χρηματικό έπαθλο για τους νικητές είναι 50.000 ευρώ.

Με 143 προτάσεις στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν κορυφαία ερευνητικά ιδρύματα, Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ, μεμονωμένοι ερευνητές, επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου της Υγείας, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, startup, φοιτητές και μαθητές.

Στη συνέχεια, ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑ κ. Άρης Κεφαλογιάννης, μίλησε για τον διαγωνισμό Re-inspiring Greece from the Youth Up , στον οποίο θα βραβευτούν έως 10 επιχειρηματικά σχέδια από τον αγροδιατροφικό τομέα.

Οι νικητές θα πάρουν έπαθλο 25.000 ευρώ και θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν ισόποσο δάνειο από την Τράπεζα Πειραιώς με πολύ χαμηλό επιτόκιο (3%).

Τέλος, στη συνέντευξη μίλησαν οι εκπρόσωποι από τρία διαφορετικά projects, που θα συμμετάσχουν σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς και τα σχέδια των οποίων θα παρουσιαστούν στο πλαίσιο του διήμερου συνεδρίου.

Το συνέδριο θα γίνει στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.