ΔΕΣ ΤΟ ΘΕΤΙΚΑ

Ο Μίκυ Μάους φόρεσε τσαρούχια και φουστανέλα

Ο Μίκυ Μάους φόρεσε τσαρούχια και φουστανέλα

Α λα ελληνικά γιόρτασε το περασμένο τριήμερο η Ντίσνεϊλαντ, με τον Μίκι και τη Μίνι να έχουν βασικό ρόλο στη διασκέδαση.

Ο Μίκυ Μάους φόρεσε τσαρούχια και φουστανέλα, ενώ η Μίνι παραδοσιακή φορεσιά για χάρη της Ελλάδας, στην εκδήλωση «OPA! A Celebration of Greece» που διοργάνωσε η ελληνοαμερικανική κοινότητα Greek America Foundation.

Το φεστιβάλ ήταν μια γιορτή προς τιμήν της χώρα μας, με σκοπό να αναδειχτούν η Ιστορία, ο πολιτισμός, οι ελληνικές γεύσεις και η παραδοσιακή μουσική μας και παράλληλα να βελτιώσει της εικόνα της πατρίδας μας στο εξωτερικό.

Το διατροφικό κομμάτι του χάπενιγκ με παραδοσιακά ελληνικά πιάτα και γλυκά επιμελήθηκε η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Παρούσα στις εκδηλώσεις ήταν και η Νία Βαρντάλος, που διαφημίζει την πατρίδα της όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της. Η Βαρντάλος μάλιστα, φωτογραφήθηκε με το... διάσημο ποντίκι και «ανέβασε» τη φωτογραφία στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, γράφοντας: «Συνάντησα ένα νέο ξάδερφο, πως είναι το όνομά του;».

Στα υπόλοιπα events του τριημέρου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με... αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους, που τους υποδύονταν τα μέλη της ομάδας «Πολίτες της Ελλάδας», ενώ με επικεφαλής και διοργανωτή τον μυθικό ήρωα Ηρακλή, μικροί και μεγάλοι πήραν μέρος στους Μίνι Ολυμπιακούς Αγώνες και αγωνίστηκαν στο ακόντιο, το άλμα εις μήκος και στη δισκοβολία. Επίσης, δόθηκαν χορευτικές παραστάσεις, στις οποίες το καλαματιανό και το τσάμικο είχαν την τιμητική τους, ενώ η λέξη «όπα», που εκφράζει το ελληνικό κέφι, ακούγονταν σε όλη τη Ντίσνεϊλαντ.