Δολοφονία Ρόδος: Κάποιοι σκότωσαν τη νεαρή κοπέλα, δυο και τρεις φορές

Δολοφονία Ρόδος: Ο Κώστας Τσιτούνας γράφει για…

Καιρός τώρα: Χιονίζει στην Πάρνηθα - Δείτε live εικόνα

Ξεκίνησε και πάλι η χιονόπτωση στο μεγαλύτερο…

Τσίπρας στη Βουλή: Καλό κουράγιο στους βουλευτές της ΝΔ που θα ψηφίσουν «Ναι σε όλα»

Για αποκατάσταση αδικιών που γέννησε η σκληρή…

ΕΣΡ: Σε ποιο κανάλι πέφτει «μαύρο» για μία μέρα

Τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου αποφάσισαν…

«Αν όλα πάνε καλά»: Αυτό είναι το χρονοδιάγραμμα ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών στα Σκόπια

Με την ολοκλήρωση, χθες, (10/12) της δημόσιας…

Διάκριση για τον Έλληνα πιανίστα Κωνσταντίνο Δεστούνη στην Αυστραλία

Διάκριση για τον Έλληνα πιανίστα Κωνσταντίνο Δεστούνη στην Αυστραλία

Ο λόγος για τον 22χρονο Έλληνα σολίστ Κωνσταντίνο Δεστούνη, που πρόσθεσε άλλη μια διάκριση στο δυναμικό του καθώς κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου «Southern Highlands International Piano Competition» που διεξήχθη στην Αυστραλία 1-12 Οκτωβρίου, με έπαθλο αξίας $20.000.

Στον τελικό γύρο του διαγωνισμού που διεξήχθη στο Llewellyn Hall της Καμπέρα, στον οποίο συμμετείχαν 23 υποψήφιοι από 17 χώρες, ο Δεστούνης ερμήνευσε το 2ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Rachmaninoff.

Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που ο Κωνσταντίνος Δεστούνης τιμάται. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει τιμηθεί με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών το 2011, καθώς επίσης και με το Χρυσό Μετάλλιο της Unesco και με τιμητικές διακρίσεις από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision Young Musicians 2010 στη Βιέννη, ενώ το 2012 κατέκτησε το Δεύτερο Βραβείο στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Πιάνου που διεξήχθη στη Βρέμη της Γερμανίας.

Ο νεαρός μουσικός είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στην ειδίκευση πιάνου με «'Άριστα» με καθηγητή τον κ. Ιγκόρ Πέτριν και διπλωματούχος πιάνου του Ελληνικού Ωδείου και της Schola Cantorum του Παρισιού με την Ανώτατη Διάκριση της Σχολής, με καθηγήτρια την Αγάθη Λεϊμονή. Επίσης, σπούδασε με την Lilia Boyadjieva και τον Aquiles Delle Vigne, ενώ συνεχίζει τις σπουδές του για Master στο πιάνο, στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Salzburg με καθηγητή τον Rolf Plagge.

Έχει βραβευθεί σε πολλούς ακόμα διαγωνισμούς, όπως: Yamaha Music Foundation of Europe, De Bach au Jazz, Seiler, Bellan, Konzerteum, Music & Earth, Γ. Θυμής, «Τέχνη», Μ. Χαιρογιώργου, Φίλωνα, Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης, XΟΝ, Υ.Π.Ε.Π.Θ. στους διαγωνισμούς Κοντσέρτου και Μουσικής Δωματίου του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κλπ.

Σαν σολίστ έχει συμμετάσχει με την Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βρέμης, την Συμφωνική Ορχήστρα της Καμπέρα, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, τη Sinfonietta Αθηνών, την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και την Ορχήστρα του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Στις 11 Νοεμβρίου ο Κωνσταντίνος Δεστούνης θα εμφανιστεί στην St. Johns Smith Square του Λονδίνου συμπράττοντας με την Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Λονδίνου.