ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανοί ουρούν στις σορούς Αφγανών

Αμερικανοί ουρούν στις σορούς Αφγανών

Ο «περήφανος» Αμερικανικός στρατός έκανε ακόμη μια φορά το θαύμα του, δείχνοντας το πιο σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπό του.

Ένα βίντεο περίπου 40 δευτερολέπτων θα σας εξοργίσει και θα σας αηδιάσει σε μέγιστο βαθμό.

Τέσσερεις Αμερικανοί στρατιώτες στέκονται γεμάτοι χαρά πάνω από τα πτώματα Αφγανών, που ίσως είναι Ταλιμπάν, ίσως και όχι. Καθώς γελούν αναίσθητα δείχνοντας το πόσο υπολογίζουν την ανθρώπινη ύπαρξη, αρχίζουν να ουρούν πάνω στις σορούς. Ναι καλά ακούσατε. Μάλιστα το κατόρθωμα είναι τόσο μεγάλο που ένας πέμπτος στρατιώτης ξεκινά να βιντεοσκοπεί την εμετική σκηνή, για να δείξει μάλλον στους φίλους του όταν γυρίσει στην πατρίδα τα κατορθώματά του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας.

Αν ακούσετε προσεκτικά το βίντεο θα διαπιστώσετε πως ο ένας στρατιώτης απευθυνόμενος σε έναν από τους νεκρούς του λέει «Καλημέρα φίλε μου».

Ο αμερικανικός στρατός διέταξε έρευνα για το περιστατικό, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει, καθώς η εικόνα έχει κάνει πλέον τον γύρω του κόσμου και όποιος την δει μπορεί να διαπιστώσει περίτρανα τον «ανδρισμό» των «φημισμένων» πεζοναυτών.

«Δεν έχουμε ακόμη επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο, αλλά αυτές οι ενέργειες δεν συνάδουν με τις αξίες μας και δεν εκφράζουν τους Πεζοναύτες» , αναφέρει η ανακοίνωση, που εξέδωσε το σώμα των Πεζοναυτών.

Ο εκπρόσωπος των Αφγανών Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ καταδίκασε το βίντεο που εμφανίζει τέσσερις στρατιώτες ντυμένους με αμερικανικές στολές να ουρούν επί τριών πτωμάτων που εμφανίζονται ως αντάρτες Ταλιμπάν, χαρακτηρίζοντας «βάρβαρη» την πράξη και προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δεν θα επηρεασθούν οι προσπάθειες για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών.

«Δεν αποτελεί πολιτική διαδικασία, άρα το βίντεο δεν θα πλήξει τις συνομιλίες και τη διαδικασία ανταλλαγής κρατουμένων, διότι βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Δείτε το βίντεο