ΚΟΣΜΟΣ

Το πλωτό «παλάτι» που έγινε υγρός τάφος

Το πλωτό «παλάτι» που έγινε υγρός τάφος

«Τσουνάμι» καταγγελιών, μαρτυριών, αλλά και αναπάντητων ερωτημάτων έχει «ξεβράσει» το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, που σημειώθηκε κοντά στο ιταλικό νησί Τζίλιο, «ρουφώντας» στο βυθό, μέχρι στιγμής, έξι ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, οι δύτες συνεχίζουν να «χτενίζουν» την περιοχή προκειμένου να εντοπίσουν τους 16 επιβαίνοντες του πλωτού «παλατιού» που αγνοούνται.

Συγκλονιστικά βίντεο και εικόνες από τις εφιαλτικές ώρες που έζησαν οι χιλιάδες επιβάτες κατά τη διάρκεια της εκκένωσης έχουν κάνει τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας σοκ!

ereynes-ploio

Ο πανικός ήταν πραγματικά «ζωγραφισμένος» στα πρόσωπα των περίπου 4.000 επιβατών οι οποίοι προσπαθούσαν να φορέσουν τα σωσίβιά τους μέσα στο σκοτάδι, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι με λυγμούς και κραυγές αγωνίας αναζητούσαν τους δικούς τους ανθρώπους.

Οι επιζώντες μιλούν για μια «χαοτική εκκένωση» από την ώρα που το πλοίο ξεκίνησε να γέρνει, ενώ κάποιοι αναφέρουν πως μέλη του πληρώματος τους προέτρεπαν να γυρίσουν στις καμπίνες τους.

CONCORDIA

Δεκάδες επιβάτες πήδηξαν στη θάλασσα για να σωθούν με συνέπεια ένας εξ αυτών, να υποστεί καρδιακή προσβολή, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού.

navagiooo

Ο καπετάνιος το πλοίου όπως και άλλα μέλη του πληρώματος βρίσκονται ήδη υπό κράτηση από τις ιταλικές αρχές και ανακρίνονται, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το κρουαζιερόπλοιο προσέκρουσε στα βράχια.

concordia-

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο καπετάνιος, ο οποίος υποστήριξε πως δεν ήταν χαρτογραφημένος ο βράχος, ήταν ο πρώτος που εγκατέλειψε το πλοίο.

CONCORIAA

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: «Ναυάγησαν» οι επιχειρήσεις διάσωσης