ΚΟΣΜΟΣ

Δεύτερη ημέρα πολιορκίας του μακελάρη στην Τουλούζη

Δεύτερη ημέρα πολιορκίας του μακελάρη στην Τουλούζη

Στο δεύτερο 24ωρο πολιορκίας του υπόπτου για τη σφαγή στο εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη και τις δολοφονίες τριών στρατιωτικών, μπήκε η επιχείρηση της γαλλικής αστυνομίας.

Αμφιβολίες για το αν είναι ακόμα ζωντανός ο Μοχάμεντ Μεράχ εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Κλοντ Γκεάν, καθώς η αστυνομία δεν είχε επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επίσης, θεωρεί «περίεργο» το γεγονός ότι δεν ανιχνεύθηκαν κινήσεις μέσα στο διαμέρισμα.

«Ακούσαμε δύο πυροβολισμούς και δεν ξέρουμε τι συνέβη», προσέθεσε ο υπουργός.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο που βρίσκεται έξω από το πολιορκημένο κτήριο, η αστυνομία ανησυχεί μήπως ο Μεράχ πυροδότησε εκρηκτικά εντός του διαμερίσματος.

Ο 24χρονος Μοχάμεντ Μεράχ παραμένει οχυρωμένος στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, στην κατοικία του στην Τουλούζη, υπομένοντας όλη τη νύχτα τον πόλεμο φθοράς που διεξαγόταν μεταξύ αυτού και της αστυνομίας.

Ο Μοχάμεντ Μεράχ, Γάλλος αλγερινής καταγωγής, δεν φαίνεται πλέον ότι μπορεί να διαφύγει από τους αστυνομικούς, οι οποίοι μοιάζουν αποφασισμένοι να τον κάνουν να ''σπάσει'' και να τον συλλάβουν ζωντανό.

toul2

Τρεις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τη νύχτα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα), μετά μια τέταρτη στις 02:00 (03:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Κοτέ παβέ, όπου ο Μεράχ πολιορκείται από τις 03:20 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

raid2-toulouse

Οι εκρήξεις αυτές έδωσαν την εντύπωση ότι γίνεται έφοδος από την επίλεκτη μονάδα Raid. Στην πραγματικότητα είχαν στόχο να εκφοβίσουν τον Μοχάμεντ Μέραχ, ενώ οι αστυνομικοί έχουν διακόψει επίσης τις παροχές νερού, φυσικού αερίου και ηλεκτρικού στο σπίτι του.

flat-toulouse
toul4

Πηγή προσκείμενη στην έρευνα ανέφερε πως ο φερόμενος ως δράστης «έλεγε πως ήθελε να παραδοθεί, άλλαξε γνώμη, αυξάνουμε την πίεση για να παραδοθεί».

Από τη μεριά του, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Κλοντ Γκεάν δήλωσε «ελπίζουμε να αποφύγουμε την έφοδο επειδή επιθυμούμε να πιάσουμε ζωντανό τον κ. Μέραχ ώστε να μπορέσει να δικαστεί», εξηγώντας γιατί οι επίλεκτες μονάδες δεν περνούν στη δράση.

toul33-raid