ΚΟΣΜΟΣ

Στην αντιτρομοκρατική ο αδελφός του μακελάρη της Τουλούζης

Στην αντιτρομοκρατική ο αδελφός του μακελάρη της Τουλούζης

Στην έδρα της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο Παρίσι μεταφέρθηκε ο μεγαλύτερος αδελφός του μακελάρη της Τουλούζης, Μοχάμεντ Μεράχ, όπως και η σύντροφός του, όπου θα συνεχιστεί η προσωρινή κράτησή τους.

Οι δύο νέοι μεταφέρθηκαν με μια αυτοκινητοπομπή, αποτελούμενη από πολλά οχήματα, η οποία αναχώρησε από το κτήριο της κεντρικής αστυνομικής διεύθυνσης της Τουλούζης.

Δικαστική πηγή είπε ότι η μεταφορά των δύο νέων στην έδρα της υποδιεύθυνσης αντιτρομοκρατικών υποθέσεων (SDAT) αποφασίστηκε καθώς εάν χρειαστεί να προσαχθούν σε δικαστήριο, αυτό πρέπει να γίνει στο Παρίσι, δεδομένου ότι την έρευνα έχει αναλάβει η εισαγγελία της πρωτεύουσας.

Πάντως, η προσωρινή κράτηση του 29χρονου Αμπντελκάντερ Μεράχ και της φίλης του μπορεί να διαρκέσει μέχρι αύριο το πρωί, αφού έχει ήδη πάρει μία παράταση 48 ωρών.

Ο 23χρονος Μοχάμεντ Μεράχ ήταν μόνος όταν διέπραξε τις δολοφονίες τριών στρατιωτών, τριών παιδιών και ενός ραβίνου στην Τουλούζη και το Μοντομπάν. Οι αρχές όμως αναζητούν αυτόν που θα μπορούσε να τον έχει βοηθήσει αφού, όπως διαπιστώθηκε, στο διαμέρισμα όπου ζούσε διατηρούσε ένα ολόκληρο οπλοστάσιο. Ο Αμπντελκάντερ έχει δηλώσει στην αστυνομία ότι δεν ήταν ενήμερος για τα σχέδια του αδελφού του.