ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Ο Ομπάμα στόχος βετεράνων για την εθνική ασφάλεια

Βίντεο: Ο Ομπάμα στόχος βετεράνων για την εθνική ασφάλεια

Στην εκστρατεία «λάσπης» μιας ομάδας πρώην κατασκόπων και μελών των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ, σχετικά με ζητήματα εθνικής ασφάλειας, απάντησε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Η ομάδα Special Operations OPSEC Education Fund ξεκίνησε μια καμπάνια στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στην οποία κατηγορεί τον Ομπάμα για διαρροή πληροφοριών προς «τον εχθρό» και για αδικαιολόγητη πίστωση της επιτυχίας της εκτέλεσης του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα «Virginian-Pilot»: «Δεν παίρνω στα σοβαρά αυτά τα παιδιά». Μάλιστα, σημείωσε ότι ένα μέλος αυτής της ομάδας αμφισβητεί το πιστοποιητικό γέννησής του, ενώ για ένα άλλο τόνισε ότι είχε θέσει υποψηφιότητα με το υπερσυντηρητικό Κόμμα του Τσαγιού (Tea Party).

Ο 27χρονος Λάρι Μπέιλι, πρώην μέλος της επίλεκτης ομάδας του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ Seal, συνάδελφοι του οποίου εκτέλεσαν τον αρχηγό της Αλ Κάιντα, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα: «Αν 12 έντιμοι ένορκοι εξέταζαν τα στοιχεία, δεν θα είχαν καμία αμφιβολία ότι ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει γεννηθεί εκεί (σ.σ. Χαβάη), ούτε είναι αυτός που λέει».

Σύμφωνα πάντως με το πρακτορείο Ρόιτερς, η ομάδα των βετεράνων έχει εκτεταμένες διασυνδέσεις με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα.

Δείτε το βίντεο: