ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Τα μισά τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια

ΗΠΑ: Τα μισά τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια

Στα σκουπίδια καταλήγει το περίπου 40% των τροφίμων που προμηθεύεται μια μέση οικογένεια κάθε χρόνο στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιοποίησε το 'Επισιτιστικό-Γεωργικό πρόγραμμα του Συμβουλίου για την Υπεράσπιση των Φυσικών πόρων (NRDC)'.

Σύμφωνα με τη μελέτη, κάθε τετραμελής αμερικανική οικογένεια ετησίως σπαταλά σε άχρηστα, εν τέλει, τρόφιμα το ποσό των 2.275 δολαρίων.

Μάλιστα, εάν η σπατάλη αυτή περισταλεί έστω κατά 15%, τότε θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με το ισοδύναμο ποσό η ετήσια σίτιση 25 εκατομμυρίων Αμερικανών.

Εξάλλου, η ίδια οργάνωση διαπιστώνει ότι από το 1970 και μετά η σπατάλη των ευκατάστατων αμερικανικών οικογενειών στα τρόφιμα έχει σημειώσει αύξηση σε ποσοστό 50%, ιδίως σε ό,τι αφορά τα λαχανικά και τα φρούτα.

που παραμένουν στην οικογενειακή κουζίνα έως ότου έλθει η ώρα...να πεταχτούν. Πάντως μεμονωμένοι καταναλωτές και τα εστιατόρια «συμπρωταγωνιστούν» στο ίδιον άκρατο καταναλωτισμό.

Η οργάνωση προτείνει στον πρόεδρο Ομπάμα να ετοιμάσει γρήγορα μια ολοκληρωμένη δημόσια εκστρατεία, για να περισταλεί αυτή η σπατάλη.