ΚΟΣΜΟΣ

Μισέλ Ομπάμα: Η ώρα της Πρώτης Κυρίας

Μισέλ Ομπάμα: Η ώρα της Πρώτης Κυρίας

Με ένα παθιασμένο λόγο, με έντονο το προσωπικό στοιχείο, η Μισέλ Ομπάμα έκλεισε την πρώτη ημέρα του συνεδρίου των Δημοκρατικών, στο οποίο ο Μπαράκ Ομπάμα θα λάβει επισήμως το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Κατά την ομιλία στήριξης στο σύζυγό της, η Μισέλ Ομπάμα ανέφερε ότι ο πρόεδρος «απομάκρυνε την οικονομία μας από το χείλος της καταστροφής» και πίεσε για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στο σύστημα υγείας αρνούμενος «να ακούσει όλους εκείνους που του έλεγαν να αφήσει το θέμα για αργότερα, για άλλον πρόεδρο».

«Δεν τον ένοιαζε αν ήταν το ευκολότερο πράγμα για να κάνει από πολιτικής πλευράς, έτσι μεγάλωσε. Τον ένοιαζε το σωστό», είπε.

Η ίδια πρόσθεσε ότι, παρά τις ανησυχίες της για το πόσο θα άλλαζε η ζωή τους με την εκλογή του συζύγου της στην προεδρία, συνειδητοποίησε ότι η ανατροφή του, που τον έκανε εργατικό και έντιμο, τον στήριξε όταν χρειάστηκε να λάβει σκληρές αποφάσεις.

Ερωτηθείσα για το αν η προεδρία έχει αλλάξει τον Μπαράκ Ομπάμα, η ίδια είπε ότι «σε ό,τι αφορά στο χαρακτήρα του, στις πεποιθήσεις και στην καρδιά του, ο Μπαράκ Ομπάμα παραμένει ο ίδιος άνδρας που ερωτεύτηκα τόσα χρόνια πριν».

Η Πρώτη Κυρία αναγνώρισε ότι η αλλαγή που επεδίωξε να επιφέρει ο σύζυγός της πριν από τέσσερα χρόνια αποδείχτηκε δύσκολη αλλά κάλεσε τους ψηφοφόρους να του δώσουν άλλη μια θητεία για να διορθώσει την πληγείσα αμερικανική οικονομία.

«Πρέπει να εργαστούμε όπως ποτέ μέχρι σήμερα και πρέπει για μια ακόμη φορά να ενωθούμε και να σταθούμε δίπλα στον άνδρα που μπορούμε να εμπιστευθούμε για να συνεχίσει την πρόοδο αυτής της μεγάλης χώρας, τον σύζυγό μου, τον πρόεδρό μας, τον Μπαράκ Ομπάμα», είπε.

«Για τον Μπαράκ η επιτυχία δεν σημαίνει πόσα χρήματα κερδίζεις, αλλά αφορά την διαφορά που κάνεις στις ζωές των άλλων», είπε η δημοφιλής Μισέλ Ομπάμα με έναν σαφή υπαινιγμό στην περιουσία του Ρόμνεϊ.