ΚΟΣΜΟΣ

Ρεπουμπλικάνοι: «Έχουμε κάνει μερικές γκάφες»

Ρεπουμπλικάνοι: «Έχουμε κάνει μερικές γκάφες»

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Πολ Ράιαν παραδέχτηκε ότι το στρατόπεδό του έχει κάνει «μερικές γκάφες».

«Έχουμε κάνει μερικές γκάφες, αλλά στο τέλος η επιλογή είναι πολύ ξεκάθαρη και εμείς δίνουμε στον κόσμο μια ξεκάθαρη επιλογή για ένα διαφορετικό μέλλον», δήλωσε σε συνέντευξή του στο Fox News.

Αναφερόμενος στα σχόλια του υποψήφιου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ ότι το 47% των Αμερικανών έχουν τη νοοτροπία «θυμάτων», ο Ράιαν επισήμανε πως ήταν ένας αδέξιος τρόπος για να περιγράψει «το πώς οι Ρεπουμπλικάνοι προσπαθούν να δημιουργήσουν ευημερία, να κινητοποιήσουν τους πολίτες και να δώσουν πάλι δουλειά στον κόσμο».

Σε τρεις ημέρες πραγματοποιείται η πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση Ομπάμα-Ρόμνεϊ. Ο Ράιαν σχολίασε σχετικά, προσπαθώντας να μετριάσει τη σημασία των τηλεοπτικών αναμετρήσεων: «Δεν πιστεύω πως θα κινητοποιήσουν την προεκλογική εκστρατεία, αλλά ούτε και ότι θα την σταματήσουν», τόνισε.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα «είναι ένα χαρισματικός ρήτορας...για τον Μιτ είναι η πρώτη φορά που ανεβαίνει σε μια τέτοια σκηνή», είπε χαρακτηριστικά ο Ράιαν, αναφερόμενος στην αναμέτρηση των δύο υποψηφίων στις 3 Οκτωβρίου στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Ο Ρόμνεϊ βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις και το επιτελείο του θεωρεί πως οι τρεις προεδρικές αναμετρήσεις είναι ένα μέσο για να κάνει τη ζυγαριά να γείρει προς το μέρος του.