ΚΟΣΜΟΣ

«Ο Στιβ Τζομπς ήταν ο Πικάσο μας»

«Ο Στιβ Τζομπς ήταν ο Πικάσο μας»

«Αναντικατάστατο» χαρακτήρισε τον Στιβ Τζομπς ο συνιδρυτής και γενικός διευθυντής του κολοσσού λογισμικών Oracle Λάρι Ελισον, με αφορμή μια ερώτηση για το μέλλον της Apple.

«Τρέφω μεγάλο θαυμασμό για την εταιρία αυτή και για τον Τιμ Κουκ αλλά θα το επαναλάβω, ο Στιβ είναι αναντικατάστατος», απάντησε στο CNBC ο Έλισον. Ο Τιμ Κουκ, διάδοχος του Τζομπς στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, πρόσφατα ζήτησε συγνώμη για ένα στρατηγικής σημασίας λάθος στο iPhone 5.

«Όλοι χάσαμε κάτι. Ήταν ο δικός μας Έντισον, ήταν ο Πικάσο μας. Δεν υπάρχει κανείς σαν αυτόν. Η Apple θα συνεχίσει να ευημερεί αλλά όχι όπως όταν ο Στιβ ήταν εκεί», πρόσθεσε.

Ο όμιλος Apple δέχθηκε πρόσφατα έντονες επικρίσεις γιατί επέβαλε στην τελευταία έκδοση του λογισμικού της iOS6 που είναι προεγκατεστημένη στα κινητά τηλέφωνα iPhone 5, μια δική του εφαρμογή, αντικαθιστώντας την πολύ δημοφιλή υπηρεσία της Google (Google Maps). Οι πελάτες της εντόπισαν στην εφαρμογή αυτή πολλά λάθη όπως δρόμους και πόλεις που εξαφανίστηκαν ή τοποθετήθηκαν σε άλλα σημεία.

Αρκετοί αναλυτές διέκριναν εκεί ένα χοντρό λάθος και η θύελλα των αντιδράσεων ώθησε τον Τιμ Κουκ να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη από τους πελάτες της Apple την Παρασκευή, προτείνοντάς τους ακόμη και να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές των ανταγωνιστικών εταιριών.